Уплахата на ГЕРБ не е никак малка и си личи.

...
Уплахата на ГЕРБ не е никак малка и си личи.
Коментари Харесай

Фактите винаги разбиват на пух и прах опорките на ГЕРБ

Уплахата на ГЕРБ не е по никакъв начин дребна и си проличава. Ето да вземем за пример тази заран и печалният проектопремиер и афишираният като “новото лице” на партията Даниел Митов изясни таман същото - американските наказания ще се употребяват предизборно. Ударът безспорно е тежък, а също така е следващият за последната година.

Уви, за зла неволя на ГЕРБ, този път и цифрите на сякаш обективните социолози демонстрират, че има спад в доверието към до неотдавна ръководещата партия - 2% и то единствено в границите на седмица, директно откакто бяха оповестени глобите от Вашингтон.

Интервютата по опорки са нещо, станало пословично за ГЕРБ. Тъкмо по този метод да вземем за пример хукнаха по медиите да желаят доказателства за подслушванията на политици - следващият скандал от така бурния обществено-политически живот у нас. Когато такива данни въпреки всичко бяха показани, от ГЕРБ замълчаха по тематиката. Искаха доказателства даже от Съединени американски щати - Министерството на финансите оттатък океана да бъдело по-конкретно във връзка с Такава процедура обаче в Съединени американски щати няма, а към този момент не един и двама души показаха, че американската институция има механизми за инспекция на обстоятелствата и не би била голословна.

Но да се върнем на опорката…

Апетитът за предизборната корист със глобите по закона “Магнитски” щял да се усилва от ден на ден, изясни пред Българското национално радио някогашната обществена министърка Деница Сачева, която постоянно с гърди брани реномето на Борисов и ГЕРБ. Много били борците с корупцията у нас, шествали по медиите малко повече, само че действителната битка с корупцията била друго нещо. По-трудна задача. Амбицията да се подлага на критика предходното държавно управление била толкоз огромна, че на процедура никой не желал да види обстоятелствата, каквито са.

Хайде да забележим обстоятелствата, госпожо Сачева.

Факт е, че изключително и много изненадващо у нас идва шефката на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши.

Факт е, че американските наказания по закона “Магнитски” са невиждани по своя размер и абсурдът за следващ път стигна до западните очи и уши.

Факт е, че страната ни е необятно подложена на критика поради неналичието на битка с корупцията, независимост на словото и господство на правото.

Факт е, че сме последни съгласно класацията на “Трансперънси интернешънъл” по аршин корупция.

Факт е, че сме последни по приходи в Европейски Съюз.

Факт е, че постоянно в интернационалните издания сме представени като “най-бедната и най-корумпираната държава-членка на Европейския съюз”.

Факт е още, госпожо Сачева и едно Спомняте си, той не Ви задаваше изключително комфортни въпроси, на каквито по принцип сте привикнала. Ако не си спомняте, ето какво отговорихте на немския публицист във връзка с корупцията:

“Искам да насоча вниманието ви към обстоятелствата, а те са доста ясни - ние сме страната, чийто БВП е минимум обиден, след коронакризата. Имаме и ниска безработица - в топ 5 сме. Брутният вътрешен продукт е съвсем подсилен през годините. Това не е допустимо в страна, която е обхваната от такава всеобща корупция, не е допустимо да има такива цифри, в случай че корупцията е толкоз надълбоко вкоренена, колкото се пробвате да внушите”.

Никой нищо не се пробва да внуши, госпожо Сачева. Фактите приказват. Фактите са такива. Но уви, Вие не желаете да ги видите.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР