Упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии

...
Упълномощени представители на парламентарно представените партии и коалиции от партии
Коментари Харесай

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за определяне състава на ОИК-Мездра за местните избори на 29 октомври

Упълномощени представители на парламентарно показаните партии и обединения от партии в 49-ото Народно заседание реализираха единодушие за установяване състава на Общинска изборна комисия (ОИК) - Мездра за производство на локалните избори на 29 октомври 2023 година
 
В консултациите, които се организираха в кабинета на кмета на община Мездра Иван Аспарухов, взеха присъединяване Яна Нинова (КП " ГЕРБ-СДС " ), Цветан Йолашки (КП " Продължаваме промяната - Демократична България " ), Радослав Маринов (ПП " Възраждане " ), Йордан Тонов (ПП " Движение за права и свободи " ), Трифон Петров (КП " Българска социалистическа партия за България " ) и Даниел Михайлов (ПП " ИТН " ).
 
Секретарят на Община Мездра инж. Светлана Мицева извърши инспекция за легитимността на представителите на политическите партии и обединения, при която се откри, че всички участници в консултациите са с постоянни документи.
 
Кметът Иван Аспарухов срещна участниците в консултациите с Решение №1962-МИ от 04.08.2023 година на Централната изборна комисия (ЦИК) по отношение на осъществяване на съвещания при кметовете на общини за установяване съставите на ОИК и назначението им за производство на изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври.
 
 Кметът на Мездра инж. Иван Аспарухов Кметът на Мездра инж. Иван Аспарухов Източник: Община Мездра
Съгласно това решение, при назначението на членовете на ОИК с 11 членове (каквато е ОИК - Мездра) се резервира съотношението сред парламентарно показаните партии и обединения в 49-ото Народно заседание съгласно броя на народните представители от всяка парламентарна група към 31.07.2023 година, както следва: за КП " ГЕРБ-СДС " и за КП " Продължаваме промяната - Демократична България " - по 3-ма членове, за Политическа партия " Възраждане " - 2-ма членове, за Политическа партия " Движение за права и свободи ”, КП " Българска социалистическа партия за България ” и Политическа партия " ИТН " - по 1 член.
 
Представителите на политическите партии и обединения нямаха възражения по отношение на разпределението на 11-те места в ОИК - Мездра и направиха следните оферти за членове на комисията:
• КП " ГЕРБ-СДС ": Пенка Петрова - ръководител и членове Христина Петкова и Елена Прокопиева,
• КП " Продължаваме промяната - Демократична България ": Камелия Татарска - зам.-председател и членове Таня Таушанова и Татяна Маринова,
• Политическа партия " Възраждане ": Красимир Истатков - зам.-председател и Росица Сергеева - член,
• Политическа партия Движение за права и свободи: Марин Маринов - зам.-председател,
• КП " Българска социалистическа партия за България ": Йонка Йотова - секретар,
• Политическа партия " ИТН " - Цветелин Маринов - зам.-председател.
 
В резултат на станалите разисквания представителите на политическите партии и обединения реализираха единодушие за установяване състава на ОИК - Мездра за локалните избори на 29 октомври. Кметът Иван Аспарухов благодари на участниците в консултациите за постигнатия консенсус. Съгласно хронограмата за изборите, ЦИК би трябвало да назначи ОИК - Мездра в период до 8 септември 2023 година (вкл.).
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР