Упълномощен съм да поискам оставката ръководствата на Министерството на енергетиката,

...
Упълномощен съм да поискам оставката ръководствата на Министерството на енергетиката,
Коментари Харесай

Васил Велев: Искаме оставки в цялата енергетика

Упълномощен съм да желая оставката управленията на Министерството на енергетиката, на Българския енергиен холдинг и на ТЕЦ-2. Това съобщи след среща със служебния министър председател Стефан Янев Васил Велев, ръководител на АИКБ.

По думите му повода по тази причина е некомпетентното ръководство на енергетиката в ущърб на стопанската система и семействата в България в интерес на избрани лица.

" Настояваме за разбор на държанието на ЕСО и на НЕК и след този разбор разумното е тези управления също да подадат оставки, ръководството на предлагането в нашата страна се прави в ущърб на хората, стопанската система и промишлеността и на тези, които създават, заплащат заплати и пълнят бюджета. Това не е единствено от несръчност, това е за предумисъл ", добави Васил Велев.



Министър-председателят Стефан Янев организира през днешния ден среща с членовете на Асоциацията на организациите на българските работодатели.

В срещата, в границите на която е била разисквана обстановката на пазара на електрическа енергия в България, участваха представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България, на Българската стопанска камара, на Българската търговско-промишлена палата и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

" Високите цени на силата рефлектират най-много в българския бизнес, частното предприемачество и в тези енергоемки производства, в които това значително се отразява в цената на крайния артикул и го прави евентуално неконкурентоспособен.

Ще използваме тази опция да създадем един разбор и да проведем сериозен диалог какво можем и какво не можем, с цел да преценим какви са потребните ходове и да се опитаме да облекчим обстановката с инструментариума, с който разполага изпълнителната власт. Разчитаме доста на разбора на представителите на работодателските организации, тъй че да сме наясно и да забележим проблемите под всеки един вероятен ъгъл ", съобщи при започване на срещата Стефан Янев.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР