Упадъкът на една нация започва с упадъка на нейния политически

...
Упадъкът на една нация започва с упадъка на нейния политически
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Упадъкът на една нация започва с упадъка на нейния политически и интелектуален елит

Упадъкът на една нация стартира с упадъка на нейния политически и интелектуален хайлайф. В тази връзка съхраняването на българската нация до момента - въпреки и в модус на непрестанно спешно развиване - е едно знамение. Това разгласи политологът Огнян Минчев в профила си в обществената мрежа Facebook.

„ Първите хора на една нация - призвани да я съставляват - могат да не са най-умните, най-смелите или най-харизматичните. Но те би трябвало да бъдат измежду най-достойните нейни жители. Как изразяваш личното си достолепие когато непрестанно уверяваш нечия друга страна, че си непринуден неин васал. “, счита анализаторът.

„ Унизително е да виждаш, че те съставлява човек, който не схваща целта на личния си народен интерес и непрестанно приказва в поддръжка на непознати ползи. Още по-унизително е да виждаш, че той не осъзнава това, не се срами от това, че счита това за нещо в реда на нещата. Не желая да ми давате пояснения, включващи името Решетников или козните на Комитет за Държавна сигурност (на СССР). По-добре ми кажете за какво Бойко Борисов издигна за претендент президент Цецка Цачева? (Моите почетения, почтена жена, само че не за тази задача...) “, разяснява Минчев.

„ Аз ще ви кажа за какво - тъй като искаше да командва и президентството. Той по тази причина постави и Румяна Бъчварова за министър на Министерство на вътрешните работи - с цел да командва директно Министерство на вътрешните работи. Затова постави Екатерина Захариева за външен министър - с цел да поеме персонално Министерство на външните работи. Затова постави Цветан Цветанов за втори човек в ГЕРБ - с цел да не му се постанова да прави "черната работа ", само че да е сигурен, че работата е свършена от изцяло предан реализатор. Когато Цветанов сподели, че има лично място в йерархията на заслуги за ГЕРБ - го отпрати. Затова Румен Радев е президент на България. Минало – свършено. Но дано някой, комуто Радев има доверие да седне добродушно с него и безшумно да му изясни - обществено, най-малко обществено той би трябвало да демонстрира почитание, преданост и ангажираност с българския народен интерес. Стига е мънкал за Русия - угнетително е, отвратително е, слугинско е. Не тъй като е Русия. А тъй като не е в интерес на България “, излиза наяве още от обявата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР