Уотс се спомина само няколко седмици, след като бе обявено,

...
Уотс се спомина само няколко седмици, след като бе обявено,
Коментари Харесай

”Ролинг стоунс” и техният незаменим ритъм. Или просто Чарли Уотс

Уотс се спомина единствено няколко седмици, откакто бе оповестено, че барабанистът няма да може да взе участие в американското турне на бандата, озаглавено “Без филтър”. И това единствено по себе си бе сложна за преглътване хапка - “Ролинг стоунс” са немислими без своя именит барабанист, чието възприятие за темп трансформира песните “Paint It, Black” “Gimme Shelter” и “Brown Sugar” в това, което почитателите до болежка обичат. Именно това го трансформира в мотора, който зарежда музиката на “Ролинг стоунс”, държи я жива и го трансформира в един от най-великите барабанисти в историята на музиката.

Самият Уотс е апетитен за сърцето на бандата. Без него, “Ролинг стоунс” не биха били същите. И дружно с това именитият барабанист е извънредно друг от своите сътрудници - от спретнатото му облекло, любовта му към джаз музиката, отдадеността към брачната половинка му, която леко го трансформира в новобранец, що се отнася до стандарта за рок музикантите, които купонясват непрекъснато. Уотс не е почитател на турнетата. За него “Ролинг стоунс” е по-скоро работно място, а не метод на живот. Битката му със зависимостите към опиатите и алкохола остава надалеч от светлината на прожекторите, като доста фактори от живота на барабаниста.

Чарли Уотс у роден на 2-ри юни 1941 година в Лондон в фамилията на камионджия. Фен е на джаз музиката още от дете. Започва да свири на барабани, когато е едвам 14-годишен. До 1962 година свири с джаз банди до момента в който работи като графичен дизайнер в рекламна организация. Уотс не е първият барабанист на “Ролинг стоунс”. Започва да свири дружно с бандата на 12-ти януари 1963 година, когато излиза на сцената дружно с Мик Джагър и останалите.

Бързо схваща, че е незаместим детайл от звученето на “Ролинг стоунс”, което изтрелва бандата на върха.

През юни 2004 година Уотс получава тежка диагноза - рак на гърлото. Лечението минава добре и барабанистът продължава с музикалната си кариера като част от “Ролинг стоунс” до сетния си мирис.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР