Уотфорд и Челси излязоха на терена в стандартен мач от

...
Уотфорд и Челси излязоха на терена в стандартен мач от
Коментари Харесай

Спряха за половин час Уотфорд - Челси заради сърдечен арест

Уотфорд и Челси излязоха на терена в общоприет мач от Висшата лига - и първите 10 минути всичко беше умерено. Но тогава бранителят Адам Масина се контузи: дръпна го мускул, седна на терена, лекарите рутинно тичаха за обзор.

В същия миг се наложи доста по-сериозна здравна помощ от различен човек – почитател на стадион „ Викаридж Роуд “.

Играчите, които чакаха продължението на играта, внезапно видяха какъв брой стюарди са се натрупали близо до края на терена. Играчите незабавно започнаха да махат с ръце и даже един от лекарите, които помогнаха на Масина, се втурна на мястото - стана ясно, че се е случило нещо извънредно.



Натам тичаха и лекари от Челси - те бяха по-близо до епизода.

Емоциите на играчите на Челси и Уотфорд са сходни - мнозина се хванаха за главите.

Очевидно левият бек Маркос Алонсо беше един от първите, които видяха казуса - всичко се случи тъкмо до фланга му.



По-късно стана ясно, че един от почитателите е получил инфаркт.

Реферът незабавно отиде да приказва с треньорите - и Клаудио Раниери, и Томас Тухел се съгласиха мачът да бъде спрян.

Решението им беше подкрепено от футболистите. Том Клевърли, който също беше покрай тъча, даже изясни на Аспиликуета след диалог със съдията, че фенът е получил масаж на гърдите.

Режисьорът на предаването също работи съвършено: моментът въобще не влезе в ефир, само че околните фрагменти на загрижените футболисти демонстрираха, че се е случил проблем. Когато фенът беше откаран в колата за спешна помощ, целият стадион приветства. Овациите бяха още по-силни, когато медицинският личен състав (представителите на Челси и Уотфорд дружно помогнаха на мъжа) изтича назад към аварийните скамейки.

Основното е, че потърпевшият бе сполучливо превозен в болничното заведение. Състоянието е устойчиво.

" Всичките ни мисли са за фена, който е получил сърдечен удар. Той към този момент е добре. Благодаря на медицинския личен състав, играчите и почитателите за бързите им дейности “, написаха в личния си " туит " от Уотфорд.

В сряда вечерв изглеждаше, че статусът на " Уотфорд ", закрепен до таблото: " Истински фамилен клуб ", е по-актуален от всеки път.



Паузата продължи 30 минути - играчите се върнаха по напътствие на съдията, загряха и възобновиха играта. Първоначално на трибуните беше безшумно, само че най-после почитателите се включиха.

И в действителност страхотна работа на всички участници в случая. Най-важното - с добра развръзка.
Свързани вести Тухел се закле пред Абрамович: Гладен съм за още победи с Челси! Челси - Юве и още седем вълнуващи мача в Шампионската лига тази вечер
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР