Уолт Дисни (Walt Disney Co) обяви, че е преструктурирал медийния

...
Уолт Дисни (Walt Disney Co) обяви, че е преструктурирал медийния
Коментари Харесай

Walt Disney преструктурира развлекателния бизнес, за да стимулира стрийминга

Уолт Дисни (Walt Disney Co) разгласи, че е преструктурирал медийния и развлекателния си бизнес, с цел да форсира растежа на Disney + и други стрийминг услуги, защото потребителите от ден на ден се насочват към цифрово гледане. При реорганизацията Disney ще отдели създаването и производството на стратегии от разпространяването, с цел да бъде по-отзивчив към условията на потребителите, осведоми. 

Ходът пристигна дни откакто деятелят вложител Даниел Льоб от хедж фонд Third Point прикани Disney да се откаже от изплащането на дял и да удвои вложенията си в програмиране в стрийминг.

Компанията за медийни и тематични паркове започва услугата за стрийминг Disney + през ноември 2019 година Тя надвиши личните си цели, като притегли повече от 100 милиона клиенти за стрийминг по целия свят към Disney +, Hulu и ESPN +. За съпоставяне, стрийминг пионерът Netflix Inc може да се похвали с 193 милиона, само че той е построил тази потребителска база през 13-те години, прецизира организацията. 

" Disney би трябвало да понижи дивидента си, с цел да усили разноските за нови телевизионни излъчвания и филми, с цел да записва по-бързо нови клиенти ", твърди Даниел Льоб. 

Главният изпълнителен шеф на Disney Боб Чапек, в изявление за CNBC, съобщи, че компанията възнамерява да усили вложенията в наличие, само че не разяснява дали е подготвена да понижи дивидента си, с цел да финансира тактиката. Той добави също, че ще има съкращения вследствие на " концентрация " на функционалностите, само че без да прецизира в какви размери ще са те.

" Управлението на основаването на наличие, друго от разпространяването, ще ни разреши да бъдем по-ефективни и пъргави, с цел да създадем продукцията, която потребителите желаят най-вече, доставена по метода, по който избират да я употребяват ", сподели Чапек, който зае най-високата работа на компанията през февруари.

Според измененията, студията на Disney, общият развлекателен и състезателен бизнес биха попаднали в едно поделение, до момента в който разпространяването и комерсиализацията биха попаднали в обособена световна единица. Disney съобщи, че нейните креативен екипи ще разработят и създават стратегии за стрийминг и обичайни платформи, а дистрибуторската група ще реши къде клиентите да го видят.

Кареем Даниел, някогашен президент на потребителски артикули, игри и издателска активност, ще управлява новата група за разпространяване на медии и развлечения на Disney, оповестиха от компанията. Алън Хорн и Алън Бергман ще продължат да управляват студийните интервенции на Disney, които ще ръководят програмирането от огромни франчайзи, в това число Marvel, Star Wars, Disney animation и Pixar. Питър Райс ще се занимава с развлекателното програмиране, а Джими Питаро ще управлява спорта. Очаква се Disney да организира ден на вложителя на 10 декември, с цел да даде повече информация за тактиката си. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР