Уолстрийт се покачи с бързи темпове през изминалата седмица и

...
Уолстрийт се покачи с бързи темпове през изминалата седмица и
Коментари Харесай

Нова стъпка нагоре за борсите по света

Уолстрийт се повиши с бързи темпове през миналата седмица и щатските показатели доближиха равнищата от началото на февруари, когато корекцията беше още първоначално си. Това възобновяване на американските показатели се отрази положително в Европа и Азия.

Икономическите вести бяха в основата на растежа на щатския пазар, като петъчната сесия завърши с близо 2% напредък за деня и образува множеството от покачването за седмицата. Данните за пазара на труда демонстрираха мощно усъвършенстване в броя на новите работни места, като в това време нямаше изключително високо покачване на работното възнаграждение. Притесненията за инфлация отстъпиха на назад във времето пред упованията за нарастване на икономическия напредък и корпоративните облаги.

Уолстрийт не обърна значително внимание на мненията от централните банкери и най-много на съвещанието на Европейската централна банка.

Големите тържища в Еврозоната се повишиха относително едва, макар изненадващата смяна в желанията за покупки на държавни облигации. Още е рано да се приказва за отдръпване на тласъците, само че централните банкери избират да се застраховат от появяването на инфлация.

Коментарите на президента на ЕЦБ Марио Драги за рисковете пред европейската стопанска система, в това число и от все по-вероятното налагане на мита за импорт на стомана и алуминий в Съединени американски щати, не се отразиха значително върху индустриалните акции в Германия.

Инвеститорите избраха да се концентрират върху доказателствата за стопански напредък и оставиха на назад във времето терзанията за комерсиална война сред Съединени американски щати и Европа. Азиатските бумаги получиха поддръжка в края на седмицата от постигнатия прогрес в договарянията по нуклеарната стратегия на Северна Корея.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР