Унизителен мълчалив бойкот беше насочен към американския посланик в ООН

...
Унизителен мълчалив бойкот беше насочен към американския посланик в ООН
Коментари Харесай

Бойкотираха унизително американския посланик в ООН

Унизителен безмълвен протест беше ориентиран към американския дипломат в Организация на обединените нации Мишел Тайлър в централата на организацията в Женева, оповестява анадолската организация. Тайлър трябваше да резервира хладнокръвие и да не прекъсне речта си, макар че по време на нея, вместо лицата на присъстващите в залата, против нея бяха ориентирани техните гърбове.

Речта на Тейлър беше ориентирана към протичащото се в Близкия изток и по-конкретно: каква е позицията на Съединени американски щати, които поддържат Израел във войната с “Хамас ”, която е призната като терористична организация от Европейски Съюз. 

Посланикът на Съединени американски щати Мишел Тейлър държа речта си като част от от периодическия обзор на Комитета за сходството на страната с Международния пакт за цивилен и политически права (ICCPR) в Женева.

Шокираща беше гледката, която запечатаха любителски камери в залата

По време на речта на американския дипломат десетки задгранични деятели, които пазят правата на ЛГБТИ, коренното население, репродуктивните и други права и водят акции против дискриминирането, се изправиха демонстративно и обърнаха тил в безмълвен митинг по време на речта й.

Ключов миг беше, когато те определиха като незадоволителни отговорите на държавното управление на Съединени американски щати на техните проблеми, свързани с правата на индивида.

Протестиращите подлагаха на критика поддръжката на Съединени американски щати за “израелския режим в неговата геноцидна акция в Ивицата Газа ”, както беше окачествена от част от протестиращите.

Протестът се състоя в отговор на решението на Съединени американски щати да наложат несъгласие на резолюция на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, която има за цел да откри “хуманитарна пауза ” в спора, която да разреши на главната помощ да доближи до Газа.

Този акт на непокорство сподели разочарованието на доста нации от позицията на Съединени американски щати по израелско-палестинския конфликто, съобщи БТВ.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР