Университетите в България проявяват най-голяма гъвкавост в приемането на противоепидемичните

...
Университетите в България проявяват най-голяма гъвкавост в приемането на противоепидемичните
Коментари Харесай

Даниел Парушев каза какво ще бъде затворено след дискотеките заради К-19

Университетите в България демонстрират най-голяма еластичност в приемането на противоепидемичните ограничения, съгласно ръководителя на студентските препоръки в България - Даниел Парушев.

Той счита, че преди да приказваме за затварянето на ВУЗ-овете би трябвало да забележим дали мярката против нощните заведения ще даде резултат, говорейки пред „ Социална мрежа “.

„ Смятам, че нощните заведения и нощните клубове би трябвало да се затворят наложително. Ако след 14-дневен период няма смяна в епидемиологичната конюнктура, тогава би трябвало да стартира да се приказва за затваряне и на образователните заведения “, сподели Парушев.

Той акцентира, че при първата вълна през март университетите потвърдиха, че имат ресурса, с цел да се оправят с онлайн образованието, с помощта на напъните на преподавателите и адаптивността на студентите.

„ Наскоро имаше случай на инфектиран студент и тогава доста бързо се взеха ограничения, с цел да бъда карантиниран целия курс “, показа студентът Симеон Александър от Факултета по публицистика към СУ „ Климент Охридски “ пред кореспондент на Канал 3.

Даниел Парушев на собствен ред посочи, че студентската общественост няма особени терзания от пандемията, само че е безапелационен, че ректорите и останалите управници в университетите би трябвало да държат за прецизното съблюдаване на противоепидемичните ограничения, с цел да може всички хора от рисковите групи да бъдат опазени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР