Университетът на Ню Мексико (UNM) е съден във федерален съд

...
Университетът на Ню Мексико (UNM) е съден във федерален съд
Коментари Харесай

Университетът в Ню Мексико е съден за „дискриминация на гледна точка“, след като наложи „солидна такса“ на консервативната група

Университетът на Ню Мексико (UNM) е съден във федерален съд заради „ тежката “ сигурност такса, наложена на събитие, проведено от консервативни студенти.

Югоизточната правна фондация (SLF) заведе федерално дело против UNM за опит да таксува на студенти над $5000 такси за сигурност за приемане на женски състезателен деятел и някогашният плувец на NCAA Райли Гейнс като представител. Делото е заведено от името на клона на Turning Point USA в университета и Leadership Institute, организация, която поддържа консервативни студентски организации с обмисляне на събития.

Gaines, шеф на Riley Gaines Center към Leadership Институт и някогашен състезател от Дивизия I, който се състезаваше против транссексуалната плувкиня Лиа Томас, трябваше да приказва „ за опита си в съревнование против транссексуален състезател “ и като човек, „ който се застъпва за отбраната на опциите на дамите в спорта “.

Бивш колегиален плувец Райли Гейнс поставя клетва по време на изслуш...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР