Университетът на Кейп коуст запазва позицията си на водещ университет

...
Университетът на Кейп коуст запазва позицията си на водещ университет
Коментари Харесай

Водещият университет на Гана – класиран по-напред от СУ в международна класация

Университетът на Кейп коуст резервира позицията си на водещ университет в Гана и Западна Африка, предаде ганайската организация ГНА.

Освен това, той е на четвърто място на африканския континент и е класиран измежду 400-те водещи университети в международен мащаб според класацията на университетите по света за 2023 година (World University Rankings WUR) на „ Таймс хайър едюкейшън “ (Times Higher Education).

Това беше оповестено в прессъобщение, подписано от майор Кофи Баах-Бентум, шеф „ Връзки с обществеността “ в университета на Кейп коуст (УКК).

Годишната ранглиста „ Уърлд юнивърсити ренкинг “ е ранглиста в международен мащаб, целяща правене на финален лист на най-хубавите университети, оценени по пет основни области на преподаване, проучвания, цитирания, интернационалните вероятности и действително приложение на научните и софтуерни проучвания.

При класацията се употребяват 13 грижливо дефинирани индикатори за успеваемост, с цел да се дават допустимо най-изчерпателните и уравновесени съпоставения. Всички данни са проверявани без значение от компанията за професионални услуги „ ПрайсУотърхаусКупърс “.

Университетът на Кейп коуст споделя, че достижението показва репутацията на неговите научни проучвания през последните шест десетилетия.

С този героизъм УКК показва също своя принос към висшето обучение и въздействието на неговите научни проучвания в Гана, Африка и в международен мащаб, се споделя още в прессъобщението.

Любопитно за отбелязване е, че университеът на Гана е с над 800 позициия по-напред от най-предно класирания българския университет - СУ " Св. Климент Охридски ". Университетът на Кейп коуст е на 351-во място, а СУ - на 1201-во място в класацията.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР