Университетът Федерико II в Неапол е един от най-старите университети

...
Университетът Федерико II в Неапол е един от най-старите университети
Коментари Харесай

В Неапол студенти от цял свят се учат да разработват приложения за айфони

Университетът " Федерико II " в Неапол е един от най-старите университети в света. В него се намира и така наречен Академия за развиване, където студенти се образоват да създават приложения за айфони. Всяка година към 400 студенти се избират за девет месечния безвъзмезден курс, споделя " Евронюз ". В тази трета година от съществуването му, курсът е резултат от частно и обществено съдействие сред " Епъл " и национални и локални институции, подкрепени от кохезионната политика на Европейски Съюз. Каква е методологията? Предизвикателства.

" Основната изгода от методологията за учене, учредено на провокации, която използваме тук, е че (студентите) в действителност работят по действителни проблеми ", които съществуват по света, разяснява менторът Мориц Филип Реке.

Приложенията са разнообразни – от игри до медицина и услуги. Програмата комбинира шифроване и дизайн с акцент върху творчеството и уменията за съдействие, от които студенти като Роберта ще се нуждаят в бъдещата си работа.

" Начинът, по който работим тук, се основава на това да се изправяме пред провокации ", споделя Роберта от Милано. " Никога нямаме чувството за победител или губещ, тъй като ние сме тези, които гласоподават за плановете, които най-вече харесаме, обосновавайки избора си съгласно реалистични критерии ".

Учителите предизвикват студентите да си сътрудничат посредством полемики, да вземем за пример при решаването на механически въпроси. Обучаващите се са най-вече от Италия, само че има и такива от други елементи на света, като задачата е да се притеглят разнородни хора.

" Един от аспектите, за който настоявахме, е в учебните заведения да няма единствено зубрачи или гийкове (бел.ред. - " гийк " е жаргонна дума в британския език, която на български език може жестоко да се преведе като " фанатик " на непопулярна тематика, който в това време е и обществено неадекватен) ", споделя Джорджо Вентре, шеф на академията.

Обучаващите се получават умения по дизайн, създаване и настройване на приложения, само че персоналното им развиване е също толкоз значимо.

" Опитваме да организираме различен вид действия за нашите възпитаници, тъй че да могат да учат до момента в който практикуват ", показва менторът Франчини Карвальо. " Те се намират в среда, в която е безвредно да се бърка, тъй като ние сме там, с цел да им оказваме помощ, да опитваме да ги направляваме и по този метод да развият личното си мислене ".

Кандидатстването за тази година към този момент стартира. Кандидатури може да се подават до 21 юни.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР