Университет Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас спечели финансиране за

...
Университет Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас спечели финансиране за
Коментари Харесай

Държавният университет прави образователен клъстер с още две висши училища

Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ - Бургас завоюва финансиране за реализация на план „ Образователни партньорства в поддръжка на интеркултурното обучение “. Проектът е финансиран от ЦОИДУЕМ по конкурсна процедура 33.22. – 2023. Партньори на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ са Великотърновски университет „ Св.св. Кирил и Методий “ и Тракийски университет, Стара Загора.

Целта на плана е построяването на междууниверситетски клъстър, който да сплоти напъните на експерти от разнообразни стадии и степени на просветителната система за одобряване на интеркултурното обучение като значима обществена и личностна вероятност.

В рамките на плана ще бъде построена мрежа от академични клубове, обединени в междууниверситетски клъстър; ще се организира представително национално изследване измежду учители и студенти по отношение на настройките и мотивацията за въвеждане на интеркултурно образование; ще бъдат създадени и приложени педагогичен модели на новаторски форми на интеркултурно обучение и ще бъде публикуван справочник по интеркултурно обучение в електронен формат.

Проектът ще завърши с народен конгрес за академични преподаватели за разширение на междууниверситетския клъстър. Ще бъдат обхванати както академични преподаватели, по този начин и учители, докторанти и студенти.

В резултат от реализацията на плана ще се построи солидна институционална мрежа за проучване на трендове и насърчаване на устойчиви действия за одобряване на интеркултурното обучение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР