Universal Music спира маркетинговите и промоционалните дейности на германската метъл

...
Universal Music спира маркетинговите и промоционалните дейности на германската метъл
Коментари Харесай

Universal спира маркетинга на Рамщайн

Universal Music стопира маркетинговите и промоционалните действия на немската метъл група " Рамщайн " след вълната от изказвания за полово принуждение против фронтмена на групата, предава Агенция Франс Прес.


" Обвиненията против Тил Линдеман ни шокираха и ние изпитваме най-голямо почитание към дамите, които толкоз самоуверено приказваха обществено по този случай ", се споделя в изказване на лейбъла.

" Преустановихме маркетинговите и промоционалните действия за записите на групата до второ разпореждане ", добави то.

През последните седмици няколко дами описаха, че са били дрогирани и вербувани да вземат участие в полови дейности с 60-годишния Линдеман на празненства след концерти на " Рамщайн ".

В сряда берлинските прокурори оповестиха, че са почнали следствие против Линдеман по отношение на тези изказвания.

Линдеман отхвърли обвиняванията, а юристите му ги нарекоха " абсолютно погрешни ".

Министърът на културата на Германия Клаудия Рот съобщи, че следствието против Линдеман " акцентира, че обвиняванията би трябвало да се одобряват доста съществено ".

В изявление за вестник " Тагесшпигел " Рот прикани уредниците на концерти да подхващат повече ограничения за обезпечаване на сигурността на почитателите.

" Тези обвинявания... демонстрират още един път какъв брой незабавно се нуждаем от кодекс за държание в музикалната промишленост, както и в културната промишленост като цяло ", сподели тя.

Скандалът избухна, откакто млада ирландка написа в обществените мрежи, че е била дрогирана и опипвана от Линдеман на празненство зад кулисите във Вилнюс.

Оттогава в платформи като Twitter, Instagram и YouTube се появи вълна от сходни истории.

Вълненията към изказванията доведоха до анулация на всички празненства след концерти на " Рамщайн " в Мюнхен предходната седмица.

От Берлин също по този начин оповестиха, че празненствата след ще бъдат анулирани на идните концерти на групата в немската столица през юли.

Universal съставлява музикалните записи и издателската активност на " Рамщайн ", само че не и концертите или мърчандайзинга. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР