United Group, водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа,

...
United Group, водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа,
Коментари Харесай

Собственикът на Нова тв, Виваком и Булсатком направи удар за 600 милиона евро

United Group, водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа, има удоволствието да разгласи сполучливото рефинансиране на 600 милиона евро първостепенни обезпечени облигации с падеж през 2026 година посредством разпространение на нови 750 милиона евро първостепенни обезпечени облигации.

В допълнение към рефинансирането на горепосочените облигации, средствата от предлагането ще бъдат употребявани за изплащането на изтеглени суми по съществуващата револвираща кредитна линия от първи ред. След това рефинансиране, чистата задлъжнялост на United Group ще остане непроменена, съобщи banker.bg.

Новите 7-годишни обезпечени първостепенни облигации ще заплащат закрепена рента от 6.500% и са с рейтинг В2 от Moody`s и В от S&P.

Янез Живко, вицепрезидент Финанси в United Group, разяснява:

„ Доволни сме от мощното търсене на нашите нови седемгодишни облигации на стойност 750 милиона евро. Тази транзакция е в сходство с нашата финансова тактика за самодейно споразумяване на отговорностите с кратковременен падеж и създаване на постоянна дълготрайна финансова конструкция. Рефинансирането се случва на фона на резистентен растеж на приходите и поправената EBITDAal от 28% и 25% CAGR надлежно за интервала 2015-2023 година, дължащ се на композиция от органично развиване и придобивания. То следва и сполучливия рунд на рефинансиране от 1,73 милиарда евро през януари 2024 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР