United Group, водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа,

...
United Group, водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа,
Коментари Харесай

S&P Global и Moody's отчетоха позитивна промяна в прогнозата си за United Group



United Group, водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа, през днешния ден разгласи, че рейтинговите организации S&P Global и Moody`s са отчели положителна смяна в прогнозите си за компанията.

S&P Global промени прогнозата за United Group от постоянна към позитивна, до момента в който Moody`s поправя прогнозата си от негативна към постоянна.

Тази стъпка е вследствие на сполучливата продажба на пасивна инфраструктура, благосъстоятелност на United Group в България, Хърватия и Словения, на TAWAL - договорка на стойност от 1.22 милиарда евро или 20.1 пъти EBITDA (печалбата преди налози, лихви, обезценка, след лизинг и преди МСФО 16). Постъпленията от тази договорка се употребяват за погашение на идните възстановими отговорности и доста понижаване на дълга и задлъжнялостта.

United Group приема тези прогнози като доказателство за триумфа на стратегическите начинания на компанията, в това число разширението й на гръцкия и българския пазар. Компанията ще продължи да подхваща дейности за затвърждаване на финансовата си непоклатимост и търсене на евентуални благоприятни условия за напредък, както и ще продължи да влага в бъдещи нововъведения и разширение на пазарното си наличие.

Виктория Боклаг, изпълнителен шеф на United Group, показа: " Продажбата на нашите активи ни разреши да усъвършенстваме финансовата си конструкция, да засилим финансовата си позиция и сполучливо да се оправим със международните макроикономически провокации. Ще продължим да се фокусираме върху осъществяването на нашата тактика за напредък и да предлагаме все по този начин новаторски и качествени услуги на нашите клиенти. Радвам се, че този триумф бе приет и от S&P и Moody`s. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР