United Group, водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа,

...
United Group, водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа,
Коментари Харесай

S&P Global и Moody`s отчетоха позитивна промяна в прогнозата си за United Group

United Group, водещата телекомуникационна и медийна компания в Югоизточна Европа, през днешния ден разгласи, че рейтинговите организации S&P Global и Moody's са отчели положителна смяна в прогнозите си за компанията.

S&P Global промени прогнозата за United Group от постоянна към позитивна, до момента в който Moody's поправя прогнозата си от негативна към постоянна.

Тази стъпка е вследствие на сполучливата продажба на пасивна инфраструктура, благосъстоятелност на United Group в България, Хърватия и Словения, на TAWAL – договорка на стойност от 1.22 милиарда евро или 20.1 пъти EBITDA (печалбата преди налози, лихви, обезценка, след лизинг и преди МСФО 16). Постъпленията от тази договорка се употребяват за погашение на идните възстановими отговорности и доста понижаване на дълга и задлъжнялостта.

United Group приема тези прогнози като доказателство за триумфа на стратегическите начинания на компанията, в това число разширението й на гръцкия и българския пазар. Компанията ще продължи да подхваща дейности за затвърждаване на финансовата си непоклатимост и търсене на евентуални благоприятни условия за напредък, както и ще продължи да влага в бъдещи нововъведения и разширение на пазарното си наличие.

Виктория Боклаг, изпълнителен шеф на United Group, показа:

" Продажбата на нашите активи ни разреши да усъвършенстваме финансовата си конструкция, да засилим финансовата си позиция и сполучливо да се оправим със международните макроикономически провокации. Ще продължим да се фокусираме върху осъществяването на нашата тактика за напредък и да предлагаме все по този начин новаторски и качествени услуги на нашите клиенти. Радвам се, че този триумф бе приет и от S&P и Moody's. "

За United Group

Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива активност в осем страни и има над 15 милиона консуматори и близо 15 000 чиновници. Генерира годишни доходи в размер на близо 2,7 милиарда евро. United Group обезпечава най-широкото мрежово покритие в района и предлага на потребителите една от най-атрактивните селекции на ТВ наличие от целия свят. Сериозните вложения в цифрова инфраструктура, наличие и технологии подсигуряват отличното качество на продуктите и услугите, които дава на клиентите. От март 2019 година мажоритарен притежател на United Group е BC Partners, една от най-големите световни капиталови компании. За повече информация: https://united.group/

Прогнозни изказвания

Информацията в това известие, може да съдържа изказвания, ориентирани към бъдещето. Тези изказвания включват детайли на субективна преценка и разбор и се основават на най-хубавата преценка на United Group към датата на сегашния документ. Тези изказвания могат да бъдат изменени без предупреждение, основават се на редица догатки и са свързани с известни и незнайни опасности и променливи, които могат да бъдат повлияни от разнообразни фактори и да причинят основна разлика сред настоящите сега и бъдещи събития и положения, изразени или подразбиращи се в сходни бъдещи прогнози. Поради това не би трябвало да разчитате на тези планирани изказвания. Нито United Group, нито което и да е друго лице поемат ангажимент или обвързване да актуализират тези планирани изказвания за събития или условия, настъпили след датата на актуалното известие, или да актуализират или поддържат настояща, която и да е от съдържащата се в него информация, и актуалното известие не съставлява изказване на компанията или на което и да е друго лице, че те ще създадат това, с изключение на в степента, изисквана от закона.
смяна прогноза United Group .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР