United Group на сръбския милиардер Драган Шолак обяви днес подписването

...
United Group на сръбския милиардер Драган Шолак обяви днес подписването
Коментари Харесай

СХЕМА: Сръбският милиардер Драган Шолак купи „Булсатком”, пуска 5G

United Group на сръбския милиардер Драган Шолак разгласи през днешния ден подписването на контракт за придобиването на „ Булсатком “ – снабдител на сателитна телевизия за семействата и бизнеса в България, както и предстоящ мобилен оператор.

Вече е публично, че притежателят на „ Виваком “ United Group желае да стане притежател на съперника си „ Булсатком “. Всъщност връзката сред двата телекома стана обществена още преди година, когато перничанинът, почнал като водач в Института по социология при Българска академия на науките Спас Русев, купи „ Булсатком “ със заем от United. Сега офертата е заемът да се трансформира в благосъстоятелност.

Придобиването е част от дълготрайната тактика на водещия снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна за разширение и подсилване на пазарното й наличие в България, оповестиха оттова в съобщинеето си до медиите. Към момента United Group оперира в осем страни в района, като това придобиване ще форсира в допълнение нейния напредък.

„ Булсатком “, учреден през 2000 година, е снабдител на платена сателитна телевизия на българския пазар. Понастоящем компанията обслужва клиенти, в това число семейства и бизнес клиенти, посредством своите услуги за сателитна телевизия, IPTV и интернет. Компанията има също по този начин лична национална оптична инфраструктура и дистрибуторска комерсиална мрежа.

Сделката ще бъде финализирана след приемане на всички използвани антитръстови утвърждения, допълват от интернационалната компания.

 

Виктория Боклаг, основен изпълнителен шеф на United Group, я разяснява по този начин: „ Придобиването на „ Булсатком “ е следващият значим стадий от активността на United Group в България, основен пазар за нашата тактика за напредък. Затвърждаваме нашия ангажимент да предлагаме на българските консуматори най-качествените артикули и услуги и ще продължим да влагаме в инфраструктура, технологии и наличие. “

Николай Андреев, основен изпълнителен шеф на Vivacom, пък съобщи: „ Ние знаем, че „ Булсатком “ мина през сложен интервал и бе изправен пред доста съществени провокации в актуалната икономическа среда. Но сме уверени, че тази договорка е чудесна опция за компанията да се възвърне и да форсира по-нататъшното си развиване.

Присъединявайки се към фамилията на United Group, клиентите на „ Булсатком “ ще получат достъп до необятен набор от услуги, в това число висококачествени и новаторски артикули, широколентови, DTH и 5G технологии. С тази инвестицияще подобрим доста и услугите на актуалните клиенти на компанията. “

United Group стъпи на българския пазар през 2020 година с придобиването на Vivacom. Оттогава групата предприе редица обилни стъпки, с цел да ускори своето наличие. Сред достиженията й са създаването на най-голямата 5G мрежа в страната и стартирането на първата 10GIGA оптична мрежа. U

Базираната в Нидерландия United Group е водещ телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа. Компанията развива активност в осем страни и има над 15,5 милиона консуматори и близо 15 000 чиновници. Генерира годишни доходи в размер на близо 2,7 милиарда евро.

От юли 2020 година Vivacom е част от United Group. В България групата включва още Nova Broadcasting Group и вестник Телеграф.

Автор: narod.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР