United Cup, Полша – ШвейцарияИга Швьонтек – Белинда Бенчич 6-3,

...
United Cup, Полша – ШвейцарияИга Швьонтек – Белинда Бенчич 6-3,
Коментари Харесай

Швьонтек донесе важна победа на Полша срещу Бенчич и Швейцария


United Cup, Полша – Швейцария
Ига Швьонтек – Белинда Бенчич 6-3, 7-6(3)


Ига Швьонтек победи Белинда Бенчич в един от най-качествените мачове от началото на United Cup. Световната №1 даде задатък на Полша след 6-3, 7-6(3).

Двубоят сред „ тайфа полска “ и Швейцария е пряк конфликт, който би трябвало да дефинира спечелилия в група В и надлежно кой ще продължи към градския край с първия от Група Е (Италия или Бразилия). Във втория мач в понеделник един против различен застават Марк-Андреа Хюслер и Даниел Михалски.

След триумфа с 6-1, 6-3 над Юлия Путинцева Швьонтек още веднъж направи превъзходен мач, в който доминираше от главната линия, въпреки и олимпийската шампионка да даде много по-сериозен отпор.

„ Аз съм перфекционист, само че съм доста щастлива от представянето си през днешния ден, тъй като Белинда игра доста бързо, поема топката доста рано, тъй че това е изцяло друг темп. На тази настилка е доста, доста мъчно. “

Първият пробив в мача пристигна в четвъртия гейм и даде задатък от 3-1 за Ига. Бенчич съумя бързо да го върне след серия от положителни ретури три гейма по-късно. Само че най-хубавата на ретур в международния тенис реагира още по-скоростно и на собствен ред проби за 5-3 преди да затвори сета след 41 минути.

Ранният пробив във втория сет изглеждаше като задоволителен за Швьонтек, само че Бенчич продължи да търси смяната в играта. В два свои сервис гейма швейцарката оцеля, с цел да доближи до 4-5, когато с невероятна експанзия на ретур реализира скъпия пробив. Така се стигна до тайбрек, в който въпреки всичко полякинята показва превъзходството си.

„ Върнах си силата в тайбрека. Беше доста стресиращо, тъй като това беше първи тайбрек през сезона, само че съм доста щастлива “, че съумях.

Във вторник следват мачовете Хуберт Хуркач – Стан Вавринка и Магда Линет – Жил Тайхман, след което е и дуелът на смесени двойки.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР