United Cup, група FФранция – Аржентина 2-0Ализе Корне – Мария

...
United Cup, група FФранция – Аржентина 2-0Ализе Корне – Мария
Коментари Харесай

Франция с летящ старт срещу Аржентина в група F


United Cup, група F

Франция – Аржентина 2-0

Ализе Корне – Мария Карле 6-2, 6-1

Артур Риндеркнеш – Франсиско Серундоло 6-4, 6-2

Отборът на Франция е доста покрай крайния триумф над Аржентина след първия ден на United Cup. Европейският отбор натрупа преднина след успеха на Ализе Корне над Мария Карле, последвана от триумфа на Артур Риндеркнеш против Франсиско Серундоло.

В първия мач за деня Корне нямаше никакви проблеми против намиращата се на 147-мо място в ранглистата Карле. След равностойното начало французойката откри цялостен надзор над протичащото се на корта с умела композиция от офанзиви от главната линия и положителни излизания на мрежата. Световната №36 даде единствено три точки в последните четири гейма от сета, реализирайки два следващи пробива за 6-2.

Серията на Корне продължи и при започване на втората част, когато тя осъществя ранен пробив за 2-0. Карле върна брейка и изглеждаше, че успее да завърже интригата. Това обаче бе последният положителен миг за аржентинката в днешния конфликт. Корне приключи втория сет по този начин, както и първия – със серия от четири следващи извоювани гейма, оформяйки крайното 6-2, 6-1 след 74 минути на корта.

Корне направи по-малко двойни неточности в хода на дуела (2-6), като в това време завоюва 61% от точките си на първи сервис (17/28). Французойката осъществя пет от осемте си точки за пробив (63%), до момента в който Карле оползотвори единствения брейкпойнт, до който доближи.

В конфликта при мъжете Артур Риндеркнеш съумя да се оправи с Франсиско Серундоло. Французинът стигна до два следващи брейкпойнта още в първия гейм, само че не съумя да осъществя нито един от тях. Постоянството на международния №44 обаче въпреки всичко се отплати и той реализира единствения пробив в сета, надделявайки с 6-4.

Във втората част Риндеркнеш нанесе нов сериозен удар по упоритостите на съперника си, като още веднъж проби пръв и натрупа задатък от 3-1. Серундоло редуцира пасива си, само че френският тенисист продължи да господства и победи с 6-4, 6-2 след час и половина игра.

Риндеркнеш бе по-ефективен на сервис, като записа повече асове (2-1) и направи по-малко двойни неточности (1-3). Французинът завоюва 70% от точките си на първи сервис (30/43) и оползотвори три от седемте си шанса за пробив (43%), до момента в който Серундоло не стигна до нито един брейкпойнт в хода на мача.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР