United Cup, финал в ПъртДеспина Папамихаил – Дона Векич 2-6,

...
United Cup, финал в ПъртДеспина Папамихаил – Дона Векич 2-6,
Коментари Харесай

Циципас спечели трилъра с Чорич и изравни резултата срещу Хърватия


United Cup, край в Пърт

Деспина Папамихаил – Дона Векич 2-6, 0-6

Стефанос Циципас – Борна Чорич 6-0, 6-7(4), 7-5

Стефанос Циципас записа нова победа на Untied Cup, триумфирайки над Борна Чорич в дуел, който има всички учредения да претендира за званието „ Мач на шампионата “. Световният №4 пропиля задатък от 6-0 1-0, след което пропусна няколко мачбола и изсотаваше с 1-4 в решаващия сет, само че все пак откри метод да се оправи с един от най-неудобните си съперници.

Началото на мача въобще не предвещаваше по-нататъшното му развиване. Циципас доминираше изцяло, като наложи непостижимо за Чорич движение и даде единствено три точки в първите пет гейма. Гръцкият тенисист се движеше доста по-добре по корта, като сервисът и положителната му игра при мрежата затрудняваха съществено неговия конкурент. Макар да сподели напредък в края на сета, Чорич позволи поврат от 40-0 и Циципас осъществя трети следващ пробив, спечелвайки откриващата част единствено за 24 минути.

Във втория сет обаче Чорич усъвършенства доста представянето си като заигра доста по-солидно в отбрана, реагирайки чудесно на късите топки на Циципас, като в това време офанзивите му с форхенд сложиха под съществено напрежение първата ракета на „ елините “. При 6-5 международният №4 стигна до два мачбола, само че Чорич избегна заплахата и стигна до тайбрек. В него хърватинът пропусна първите два от четирите следващи сетбола, до които съумя да доближи, само че не разреши на Циципас да продължи да се надява на поврат и се наложи със 7-6(4).

Хърватският тенисист продължи да владее самодейността и в заключителния сет, като осъществя първия пробив, който след това затвърди с гейм на нула за 4-1. Двубоят изглеждаше решен, само че Циципас промени такатическия си проект. Световният №4 стартира да пласира голям брой високи и мудни топки с вярата да наруши ритъма на съперника си. Тази тактичност се оказа сполучлива и водачът на гръцкия отбор съумя да възвърне равенството. При 4-3 Чорич стигна до два следващи брейкпойнта, само че Циципас отговори с ас, последван от форхенд в навън на хърватина.

Сервисът на Чорич още веднъж проработи и хърватинът поведе с 5-4 откакто завоюва идващото си подаване на нула. Циципас обаче продължи да играе доста добре на мрежата, а офанзивите му с бекхенд носеха стремежи от него резултат. Гъркът възвърне равенството, след което непредизвикана неточност на Чорич му даде пробив за 6-5.

Пред международния №4 се откриха още две благоприятни условия за спечелването на мача, само че при първата той изпрати топката в навън при офанзива с форхенд от главната линия, след което Чорич показва отлична игра в отбрана и изравни резултата. Първата ракета на Хърватия пропиля брейкпойнт след ретур в мрежата, само че по-късно избави още един мачбол след отличен бекхенд от вътрешността на корта. Веднага по-късно обаче Циципас стигна до мачпойнт №6, при който дългото разиграване приключи с безкомпормисен смач от негова страна и по този метод победи с 6-0, 6-7(4), 7-5 след 2 часа и 32 минути на корта в RAC Arena.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР