United Airlines в споразумение за 30 милиона долара със семейството на мъж с квадриплегия

...
От Джонатан Стемпъл(Ройтерс) - United Airlines се съгласи на споразумение
Коментари Харесай

От Джонатан Стемпъл

(Ройтерс) - United Airlines се съгласи на споразумение за 30 милиона долара след инцидент със слизане от самолета, в който мъж с квадриплегия остана в вегетативно състояние, показват съдебните документи.

Споразумението със семейството на Натаниел Фостър-младши, известен като N.J., беше оповестено във вторник във федералния съд на Сан Франциско и постигнато след един ден процес.

Това е резултат от лечението на Фостър, който е използвал инвалидна количка, вентилатор и трахеална тръба, докато той и семейството му слизат от полет на United Express на 8 февруари 2019 г. до Монро, Луизиана, където са пътували за да присъства на погребение.

Семейството каза, че началникът на рампата е „агресивно“ и „насилствено“ бутнал Фостър, карайки тялото му да се дръпне напред и след това да се прегърби назад, като краката му се влачат по пода.

>

Според жалба, майката на Фостър потърсила помощ, след като го чула да шепне „Не мога да дишам“, но агент на портала се „изкикотил“ и казал на хирурга, който предложил помощ „разбрахме това“, карайки го да седне надолу. След това Фостър изпадна в сърдечен арест.

Сега на 26, Фостър има „значително“ мозъчно увреждане, не може да говори или да яде твърди храни и се очаква да доживее до 31-1/2 години, спад от 39 преди инцидент, показват съдебните документи.

Споразумението изисква одобрение от съда и е „справедливо и разумно“ според ищците. Те се грижат за Фостър в дома им в Плезант Хил, Калифорния.

„Наш основен приоритет е да осигурим безопасно пътуване за всички наши клиенти, особено тези, които се нуждаят от допълнителна помощ или използване на инвалидна количка, “, се казва в изявление на Юнайтед в сряда. „Имаме удоволствието да споделим, че този въпрос е решен.“

Адвокатите на семейството на Фостър не отговориха веднага на исканията за коментар. Около 12 милиона долара от споразумението биха покрили съдебни такси, а 3 милиона долара ще покрият други разходи.

Делото е Foster et al срещу United Airlines Inc et al, Окръжен съд на САЩ, Северен окръг на Калифорния, No. 19-02530.

(Репортаж от Джонатан Стемпъл в Ню Йорк, редакция от Ник Зимински)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР