Унищожаването на културата е варварски акт. Без нея човекът е

...
Унищожаването на културата е варварски акт. Без нея човекът е
Коментари Харесай

Ива Караманчева, артист: Неглижирането на културата вече има последици

Унищожаването на културата е безчовечен акт. Без нея индивидът е просто още един скотски тип. Неглижирането на културата към този момент дава своите необратими последствия. Това сподели в предаването на Радио " Фокус " " Приказките от през днешния ден " актрисата и хореограф Ива Караманчева. 

Системното недофинансиране на обучение и просвета ни прави все по-концентрирани в материалното и изкарването на пари за сметка на някого.

По думите ѝ редицата неточности, които се позволяват на парче, водят до ужасявалите резултати от PISA и обстоятелството, че младежите ни са функционално необразовани.

" Днес на учениците преподава поколението, израснало по нощни клубове. Същите тези хора отстраниха съществени условия в образователния развой, тъй като не ги схващат или са им сложни “, сподели още тя.

Според Караманчева на страната все по-често ще ѝ се постанова да заплаща за вредите от неналичието на просвета в обществото. Тази липса се демонстрира посредством хулиганства, нападателни футболни агитки, домашно принуждение, расизъм и доста др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР