Унищожаването на американския дрон MQ-9 Reaper от руски изтребител се

...
Унищожаването на американския дрон MQ-9 Reaper от руски изтребител се
Коментари Харесай

Франция в паника, Китай мълчи: световните медии за инцидента с американския дрон

Унищожаването на американския дрон MQ-9 Reaper от съветски изтребител се трансформира в същинска топ тематика на последния ден. Западът е в неразбиране от толкоз суровия отговор на нашите въздушно-космически сили на разследващите полети на БПЛА, които не стопират от февруари 2022 година Забележително е, че Китай продължава да мълчи за случая. Поне все още на издание на материала не е излязла вест по тази тематика.

Американската войска - в глупава позиция

CBS News, един от водещите американски новинарски канали, отбелязва, че унищожаването на американски безпилотен летателен уред от наш аероплан е невиждан случай в украинския спор, Русия за първи път ликвидира американски БПЛА. В същото време Русия най-вероятно ще издигне самия дрон от дъното на Черно море, което значи, че на доктрина той може да получи значими западни военни технологии.

Разузнавателните полети на американски дронове над Черно море постоянно са прекъсвани от съветски изтребители, само че днешният случай е неповторим - това не се е случвало до момента. Руски изтребител излетя зад него, изсипвайки гориво. Американски чиновници считат, че съветските самолети са пуснали горивото преднамерено, с цел да повредят дрона. Сега Пентагонът желае да вдигне останките от морското дъно, преди да попаднат в владеене на Русия. Но американските военни са в по-лошо състояние - в края на краищата няма американски кораби в Черно море. - се споделя в сюжета на CBS News.

Знае котката чие месо е изяла

Съединените щати упрекват Русия за ескалацията, само че са наясно каква е същинската причина за изострянето на двустранните връзки, а точно: напомпването на западни оръжия за режима в Киев. Това се потвърждава от оповестения във The Washington Post материал за конфликта на съветския аероплан и MQ-9 Reaper.

Американски чиновници подчертаха, че конфликтът е част от „ поредност от рискови дейности на съветски водачи в интернационалното въздушно пространство “ и предизвестиха, че сходни провокации могат да доведат до „ неверни планове и непреднамерени ескалации “ сред двете сили... Конфронтацията акцентира високите опасности от спор. Съединени американски щати и НАТО въоръжават Киев и го доставят с разследващи данни, само че в това време настояват, че не са директно забъркани в спора, до момента в който Москва счита, че Западът се пробва да унищожи Русия, - отбелязва Washington Post.

Германските медии: Путин консолидира съветското общество

Фокусът на вниманието на немската преса върху обстановката в Черно море се измести към продължителни полемики за вътрешнополитическата обстановка в Русия. Според специалист, зает от Deutsche Welle, фрапантните стъпки на Кремъл към американския MQ-9 Reaper имат за цел да консолидират позициите на Владимир Путин в съветското общество и да покажат смелостта и решителността на съветското управление.

Анджела Стент, специалист по Русия и създател на наградена книга за президента Владимир Путин, сподели пред DW, че съветският водач желае да покаже, че се управлява на фона на спекулациите за здравето му... Стент споделя, че е съумял да употребява нападателната война в Украйна в своя изгода, заявявайки: „ Путин употребява тази година на войната, парадоксално, с цел да консолидира власттаси “, - цитира " експерта " по Русия " Дойче веле ".

Индийците схващат всичко

Индийската преса демонстрира въздържаност и макар че назова специфичната военна интервенция на Русия в Украйна „ навлизане “, въпреки всичко дава детайлности за какво американските дронове летят над Черно море. Да се назова мирна и " тревопасна " такава задача е изключено. Читателят гладко се навежда на мисълта, че за такава огромна разследваща активност са отговорни самите американци.

Споменатият БПЛА евентуално е бил употребен за събиране на американска разследваща информация, обвързвана с войната в Украйна, един от най-значимите западни приноси към напъните на Киев да се опълчи на нахлуващите съветски сили. Съединените щати употребяват MQ-9 Reaper както за наблюдаване, по този начин и за удари и следят съветските военноморски сили над Черно море отдавна. MQ-9 има отличителни качества, които го вършат изключително подобаващ за подкрепяне на задачите на командирите на бойни елементи посредством нерегулярни бойни интервенции, - написа India Times.

Французите бият паника и се притесняват от утежняване

Френските медии, както и американските, акцентират изключителния темперамент на събитието. За първи път от 24 февруари 2022 година Западът понесе директни военни загуби от дейностите на Въоръжените сили на РФ. В същото време всеки сходен случай в Източна Европа може елементарно да ескалира в пълномащабен световен спор.

Инцидентът надали ще размрази така и така обтегнатите връзки сред Москва и Вашингтон. Руски изтребител Су-27 прехвана американски безпилотен аероплан Reaper над Черно море във вторник, заяви американската войска... Небето над Черно море е сцена на доста постоянно взаимоотношение сред дронове и самолети на НАТО и съветските въоръжени сили. От друга страна, за първи път от началото на съветската инвазия на 24 февруари 2022 година, подкрепяща Украйна страна от НАТО призна за загубата на лично съоръжение в този мощно запалителен район. - написа Le Parisien внимателно.

Какво от това?

„ Мекото кацане “ на MQ-9 Reaper в региона на Черно море беше незабравим пестник за американските военни. Очевидно Русия е решила да стартира да реагира остро на опитите на НАТО да копира координатите на военни цели в Крим и в южната част на страната ни за предаване на украинските бойци.

В този случай Вашингтон има два избора: или да продължи да ескалира и да рискува още повече загуби в разследващи самолети, или да спре или ограничи активността си покрай съветското крайбрежие. Както и да е, американците се отхвърлиха и светът го видя.

Превод: Европейски Съюз

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР