Унион победи Херта с 2:0 в берлинското дерби в Бундеслига,

...
Унион победи Херта с 2:0 в берлинското дерби в Бундеслига,
Коментари Харесай

Унион взе дербито на Берлин и настигна Байерн

Унион победи Херта с 2:0 в берлинското дерби в Бундеслига, с цел да се изравни с водача. И двата отбора имат по 36 точки, само че баварците са с мач по-малко. Трети е Лайпциг с 35 точки.

Успехът е трети следващ за Унион в шампионата и четвърти подред в дербито на столицата. Головете за стоманените вкараха Данильо Доеки в 44-а минута и Паул Сегуен в 67-а минута..  Поражението е трето подред за Херта и отборът остава в зоната на изпадащите.

Илия Груев влезе като запаса за Вердер Бремен при успеха с 2:1 над Волфсбург. Българският халф се появи на терена в 62-а минута. И двата гола за бременци вкара немският национал Никлас Фюлкруг. Нападателят откри от дузпа в 24-а минута и добави второ попадение в 77-а минута. За Волфсбург се разписа Кевин Паредес в последната минута. Победата е първа за Вердер през 2023 година и идва след четири следващи загуби. Освен това поставя завършек на серията на вълците от 11 следващи срещи без проваляне. В последните шест мача също така Волфсбург непроменяемо печелеше.

Борусия Мьонхенгладбах се изкачи на осма позиция след безапелационна победа с 4:1 като посетител на Хофенхайм. Йонас Хофман вкара два гола до почивката, а през втората част се разписаха
Щиндъл и Волф. за Хофе почетен гол вкара Илас Бебу. Успехът е първи за Гладбах като посетител през сезона.

Фрайбург също завоюва за първи път през 2023 година – 3:1 над Аугсбург. Победата е пета подред за Фрайбург над баварците. Тимът на Кристиан Щрайх събра 34 точки и изпревари Айнтрахт за четвъртото място.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР