Уникалното Световно първенство през 2030 г. ще се проведе в

...
Уникалното Световно първенство през 2030 г. ще се проведе в
Коментари Харесай

Световното първенство през 2030 г. ще се проведе в шест държави в Африка, Европа и Южна Америка

Уникалното Световно състезание през 2030 година ще се организира в Европа и Африка с изненадващо прибавяне на Южна Америка в договорка, позволяваща на мъжете футболен шампионат ще стартира с празненство за 100-ия рожден ден в Уругвай.

ФИФА реализира съглашение в сряда сред континенталните водачи на футбола да одобри единствено един претендент за домакинство на шампионата през 2030 година в шест страни, заяви управителният орган на спорта.

Кандидатурата Испания-Португалия набъбна, с цел да добави Мароко тази година и в този момент включва и дългогодишни противници в кандидатурата Аржентина, Парагвай и Уругвай. Всичките шест национални тима ще получат автоматизирано присъединяване в шампионата с 48 тима, сподели ФИФА.

Световното състезание в Катар.

Ускоряването на избора на хазаин през 2034 година до края на идната година ще бъде необятно се преглежда като победа за Саудитска Арабия и престолонаследника Мохамед бин Салман, който е построил близки връзки с президента на ФИФА Джани Инфантино.

„ Искаме да отпразнуваме нашата футболна просвета и да споделим нашата страна със света, “ Ясер Ал Мишехал, президентът на саудитската футболна федерация и член на Съвета на ФИФА, сподели в държавно изказване, обявявайки желанието си да кандидатства. година на среща на 211-те федерации членки. Това би трябвало да е единствено условност. Изборът през 2034 година ще бъде на обособен конгрес, сподели ФИФА.

„ През 2030 година ще имаме неповторим световен отпечатък, три континента – Африка, Европа и Южна Америка – шест страни – Аржентина, Мароко, Парагвай, Португалия, Испания и Уругвай – посрещайки и обединявайки света, до момента в който честваме дружно красивата игра, стогодишнината и Световното състезание по футбол “, сподели Инфантино в изказване.

Турнирът с 48 тима и 104 игри планувано за юни-юли 2030 година е планувано да стартира с игри в Уругвай, Аржентина и Парагвай, преди действието да се реалокира в главните народи домакини Испания, Португалия и Мароко.

Планът включва невиждано количество пътувания на дистанции и часови зони и не беше известен измежду Football Supporters Europe, почитател групата, публично приета от европейската футболна организация УЕФА.

„ ФИФА продължава своя цикъл на заличаване против най-великия шампионат на земята, “ се споделя в изказване на FSE. „ Ужасяващо за последователите, подценява околната среда и постила аления килим до хазаин за 2034 година с отблъскващ връх за човешките права. “

Кандидатурата за съдомакин на Южна Америка е разпространявана след Световното състезание през 2018 година Русия и бяха присъединили Чили, което не беше упоменато в сряда.

Украйна също беше отхвърлена, откакто беше добавена към европейската кандидатура преди година на конференция в централата на УЕФА в Швейцария. Украйна обаче не беше упомената в формалните мнения по отношение на кандидатурата, подкрепена от УЕФА тази година.

Първото Световно състезание за мъже с 48 тима ще бъде хазаин през 2026 година от Съединените щати, Канада и Мексико.

Решението за 2030 година бележи победа за Мароко, който влага съществено в инфраструктура в най-големите си градове и предходната седмица бе определен за хазаин на Купата на африканските народи през 2025 година Мъжкият народен тим оказа помощ да прокара своите причини, като доближи до полуфиналите на Световното състезание в Катар, елиминирайки Испания и Португалия в предходните кръгове.

В изказване от сряда кралският кабинет на мароканския крал Мохамед VI съобщи, че изборът е „ приет Избраното място на Мароко в редиците на великите народи. "

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР