Уникалното при Ripple е, че всичките възможни 100 млрд. единици

...
Уникалното при Ripple е, че всичките възможни 100 млрд. единици
Коментари Харесай

Виртуалната валута Ripple поскъпна 10 пъти за последните две седмици

Уникалното при Ripple е, че всичките вероятни 100 милиарда единици са авансово основани и няма опция за рандеман.

Още по тематиката
Криптовалути, стопанска система и персонални финанси - няколко хрумвания за четене

И още - в какво да внимаваме на финансовите пазари
26 дек 2017
Весела Биткойн-леда! Реалността следва

Технологията ще премине доста по-бързо през обичайните цикли на възторг, отчаяние и следващо развиване на постоянна основа
26 дек 2017
Фючърсите върху Bitcoin, наподобява, смъкнаха цената

Криптовалутата Dash мина границата от 1000 $
19 дек 2017
Банките в Япония и Южна Корея тестват блокчейн транзакции

В основата на концепцията е платформа Ripple и нейната виртуална валута XRP
18 дек 2017 Точно преди една година - на 2 януари 2017-а, виртуалната валута Ripple (XRP) струваше по-малко от един цент. За да сме напълно точни - 0.64 цента. Или с един $ тогава можеше да се купят цели 156 рипъла. Днес, 2 януари 2018 година, същото количество цифрови монети се търгува против повече 360 $, защото единична цена е малко над 2.3 $. С други думи годишната рентабилност е 36 000%.

За съпоставяне Bitcoin, към който най-вече са ориентирани погледите, е поскъпнал " едвам " с 13 780 % през този интервал.

Какво става с Ripple

Дигиталната валута Ripple или XRP, както е борсовата й котировка, съществува още от 2012 година. Интересното при нея е, че за разлика от множеството други цифрови пари като Bitcoin и Ethereum, тя не може да се добива. Всичките вероятни 100 милиарда единици XRP са авансово основани и единствения метод да се сдобиете с тях е да си ги купите. Но към момента в послание са към 38.7 милиарда от тях, защото разработчиците ги пускат на части.

Въпреки лимитираното предложение цената на Ripple постоянно до момента е била доста ниска. До май тази година валутата се продаваше против по-малко от един цент, след което за малко цената й се подвигна до 36 цента, а в идващите месеци до началото на декември варираше към 20 цента. Експлозията стартира на 12 декември, като границата от 1 $ бе прескочена на 21, а равнището от 2 $ - на 30 декември.

По данни на coinmarketcap мрежата на Ripple към този момент е втората най-голяма по пазарна капитализация след тази на Bitcoin и върти над 89 милиарда $.

Какво стои в основата на скока?

Големите преимущества на американската платформа Ripple и нейната виртуална валута XRP са бързината на транзакциите и ниските разноски. Докато един превод на биткойни може да отнеме часове или даже дни, без значение от размера на таксата, която се заплаща, с блокчейн технологията на рипъла всичко става за секунди и коства по-малко в сравнение с общоприета банкова транзакция. Тестове сред Испания и Мексико от средата на 2017 година демонстрираха, че за потвърждаване на заплащането са нужни единствено няколко секунди, до момента в който общоприетия превод на пари лишава към четири дни.

Точно затова на 15 декември предходната година банките в Япония и Южна Корея оповестиха, че стартират проби за внедряване на такава система в разплащанията. Целта е да се реализира интернационален трансфер на средства в границите на един и същи ден, като в същото време се понижат разноските с близо 30 %.

Компанията SBI Ripple Asia, част от SBI Holdings, ще управлява група от 61 японски банки, в това число Sumitomo Mitsui Banking Corp. и Resona Bank, а основаният в Сеул снабдител на разнообразни блокчейн решения - DAYLI Intelligence поема водеща роля в южнокорейската страна.

В известието се споделя още, че японските банки към този момент са създали нужните системи за комерсиализиране на основаните на блокчейн прехвърляния на пари. Трансграничните проби ще се организират до 31 януари. Плановете са в случай че всичко върви добре, системата за заплащанията посредством Ripple да стартира да придвижва първите действителни суми сред Япония и Южна Корея още напролет на 2018 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР