Уникално предложение изпратиха до Varna24.bg млади хора. Те предлагат изсъхнали

...
Уникално предложение изпратиха до Varna24.bg млади хора. Те предлагат изсъхнали
Коментари Харесай

Младежи с уникално предложение за нови красоти във Варна

Уникално предложение изпратиха до Varna24.bg младежи. Те оферират изсъхнали дънери да бъдат преобразени с дърворезби – да станат статуи от дърво.

Направили са примерна визуализация – като за основа употребяват ствола на изсъхналото дърво, което отчасти бе отстранено пред входа на филиала на театъра. Сега той стърчи грозно, а може да стане нещо запаметяващо се, тъй че туристите да се снимат за спомен.

Младежите оферират да бъде организиран пленер. Да бъдат поканени създатели - от одобрени до фенове от страната и чужбина, които да изваят грозните дънери в красиви арт произведения.

Има голям брой изсъхнали дънери и в централната част на града, и в Морската градина, и по кварталите, които да бъдат употребени за основа на дърворезби, изясняват младежите.

Дървото е малотраен материал, допълват те, само че най-важното е концепцията. Изработването на статуи от дърво е извънредно необятно практикувано, само че не оцелява неповредено, както другите съществени материали като камък и бронз, защото е уязвимо на изгниване, увреждане от инсекти и пожар. Много от най-важните статуи на Китай и Япония, по-специално, са от дърво, както и по-голямата част от африканската статуя и тази на Океания и други райони. Дървото е леко и може да схване доста фини елементи. Освен това е доста по-лесно за обработка от камъка и може да бъде издълбавано по-тънко и точно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР