Уникални реновирани мебели предлагат момчета от учебния център в Боровци.

...
Уникални реновирани мебели предлагат момчета от учебния център в Боровци.
Коментари Харесай

Младежи реновират мебели и учат занаят в Монтанско

Уникални реновирани мебели оферират момчета от образователния център в Боровци. Базарът е във фоайето на Драматичния спектакъл в Монтана.
Мебели от солидно дърво, маси, столове, шкафчета, ремонтирани и актуализирани, се оферират на ценители. Цените са в пъти по-ниски от действителните. Мебелите са подаяние от Холандия, а 10-те момчета от центъра в Боровци са им дали нов живот, разясни директорката и основателка на фондация “Българско дете” Джуди Риджуей.
Вече 7 години центърът в Боровци оказва помощ на момчета без дом, навършили 18 години. Над 130 са получили поминък през това време, добави американката.
"Идеята е освен да създадат нещо, ние опитваме да им създадем привички за работа. "
Момчетата научават разнообразни специалности и получават документи, разясни преподавателката Нели Йоскова.
"Има доста благоприятни условия за шивачи, строители, готвачи, обществен асистент- все неща, които биха могли да оказват помощ на тези младежи да се осъществят, да открият себе си ", уточни Йоскова.
Вече втора година Живко Янков е в дома в Боровци. Роден е в село Разград. Не е намерил работа и по тази причина е пристигнал в центъра в Боровци. Скоро Живков ще навърши 30 години и на драго сърце реставрира мебели.
"Трябва да си по-спокоен във всичко, би трябвало да имаш опит... Първо на мен би трябвало да ми хареса, с цел да се хареса и на другите... Мечтая си да си намеря хубава работа, с хубава заплата, макар, че не всичко е пари... ", споделя Янков.
Базарът е във фоайето на Драматичния спектакъл в Монтана и ще остане до 17 май. Събраните средства ще бъдат употребявани за издръжката на възпитаниците на центъра в Боровци.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР