Уникална среща между двама от големите мъже в държавата се

...
Уникална среща между двама от големите мъже в държавата се
Коментари Харесай

Изненада! Гешев подаде ръка на президента, покани го на разг...

Уникална среща сред двама от огромните мъже в страната се случи в Народното събрание. Президентът Румен Радев се засече с основния прокурор Иван Гешев в коридорите, като колежката Мария Филева от БНР стана очевидец на диалога.

Обвинител №1 първи подаде ръка на Радев. И най-интересното - Иван Гешев предложения президента да обсъдят протичащото се в последните дни и поръчките за промени в правосъдната система. Както е известно, Радев се включи в огромните митинги предишното лято, които желаеха и оставката на основния прокурор.

Иван Гешев разяснява преди този момент думите на вътрешния министър Бойко Рашков в предаването „ Неделя 150 “, че „ прокуратурата защищава някогашните ръководещи от наказателна отговорност “.

„ Прокуратурата на никое място в света не я харесват. След като политици не харесват прокуратурата, значи тя си прави работата. Кажете ми едно нещо, което господин Бойко Рашков е споделил и е правилно, и тогава ще ви отговоря на въпроса. “

Относно следствието за построяването на автомагистрала „ Хемус “ и зародилия спор с ГДБОП той съобщи:

„ Това, което ще кажа, е, че няма недоразумение, има противозаконен и непозволен напън. Вероятно е да се реализира закононарушение против правораздаването и доста ясно би трябвало да бъде казано.

И наблюдаващите прокурори го споделиха, трябваше да го чуете – че от тях се желае да бъде смачкано делото, да бъде освободен обвинения, да не се стачкува мярката му пред апелативния съд и да му бъде позволено да пътува в чужбина, където евентуално може да се укрие. Ето това се желае.

Отделно, той в няколко разпита е декларирал, че не желае да дава пояснения, документално. Отделно, проверяващи органи настояват, че е занимателен разпитът от прокурори. Разпити се вършат от служителите на реда, от проверяващите органи, а не от прокурорите.

Разбирате ли, те можеха да го разпитват всеки ден по четири пъти, той си е бил у дома. Така че това е неистина, което беше изречено нощес “.

Според него е неистина, че прокурорите не са съдействали на проверяващите служители на реда.

„ Наблюдаващият прокурор управлява следствието, той дава инструкции, и следователите и проверяващите служители на реда извършват тези инструкции. Не те спомагат на проверяващите органи, а проверяващите органи работят под управлението на наблюдаващия прокурор.

И настрана, наличието на наблюдаващ прокурор, което е било изтънчено от ГДБОП в почивен ден, в случай, че проверяващите органи могат сами да проведат разпит, в случай, че обвиненият е декларирал, че не желае да дава пояснения, значи единствено едно – че най-вероятно от този прокурор е желано да бъде поето някакво нелегално заричане, което не подхожда на закона. Ето това е обективната истина “, сподели Иван Гешев.

Снимка Мария Филева, БНР
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР