Уникална снимка на Тодор Живков, заснета през 70-те години на

...
Уникална снимка на Тодор Живков, заснета през 70-те години на
Коментари Харесай

Вижте неизвестна до днес снимка на Тодор Живков и любовницата му

Уникална фотография на Тодор Живков, снимана през 70-те години на предишния ХХ век, побърка мрежата. Черно-белият кадър е изработен по време на посещаване на тогавашния общоприет секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия и ръководител на Държавния съвет в град Казанлък, написа Факти.бг.

Живков е уловен от обектива на Бончо Миланов, който по това време е началник на фото клуба на оръжейницата „ Фридрих Енгелс “ (преименувана при започване на 90-те години на „ Арсенал “).

Кадърът е изработен на площадчето пред тогавашния градски комитет на Българска комунистическа партия (където през днешния ден се намира общинската администрация). Живков таман е слязъл от Mercedes-а на Управление безопасност и охрана (Пето управление н и поздравява събралото се голям брой с присъщия си жест с ръце.

Онова, което прави тази фотография неповторима и я отличава от всички останали сходни фрагменти, запечатали обществените появи на тогавашния Първи човек в страната, не се вижда на пръв взор. По-наблюдателното око обаче, вижда, че в отражението на задното стъкло на автомобила се вижда отражението на една от любимките на Тодор Живков.

Това е пловдивчанката Дража Вълчева, която в тези години е била кандидат-член на Политбюро.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР