Уникална къща в Стария град е пусната за продажба от

...
Уникална къща в Стария град е пусната за продажба от
Коментари Харесай

Продават къща в центъра на Пловдив за 459 000 евро

Уникална къща в Стария град е пусната за продажба от организация за недвижими парцели. Става дума за Дома на художниците, намиращ се на входа на Тунела юг. Къщата беше част от активите на публично-частното сдружение сред община Пловдив и предприемача " Пълдин туринвест ". Обявената цена е 459 000 евро, което прави 1577.31 евро/кв. метър. Къщата е с разгърната повърхност от 291 кв. и има 500 кв. м двор.  EUR/кв.м), съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg .

След апортирането на общински къщи в смесеното сдружение частният бизнесмен направи цялостна реставрация на постройката. Всеки от етажите е от по 90 кв. метра, като на втория има и тераса с впечатляваща панорама. Сменена е изолацията, инсталациите и покривът, монирани са парапети от ковано желязо, положени са подови настилки и теракот. Отоплението на целия парцел е обезпечено с централна климатизация. 

Новото летоброене за постройката през 2010 година стартира с блестящо светско празненство. Гръмкото заричане, че става Дом на художниците и че тук ще се вършат изложения, се изпари след откриването на втората експозиция. След това на оградата увисна катанец, а къщата потъна в мрак и безмълвие. 

Оказва се, че Гергов е продал къщата още през 2015 година, с цел да почисти финансово обвързване. Не е ясно дали община Пловдив като сътрудник в смесеното сдружение е била осведомена за договорката. Преди време от активите на " Пълдин туринвест " беше изваден различен емблематичен парцел - ритуалният дом в " Стария град " мина в други ръце и беше трансфорат в частна изложба.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР