Уникална фотоизложба бе открита днес в Градската градина срещу Народния

...
Уникална фотоизложба бе открита днес в Градската градина срещу Народния
Коментари Харесай

Столична община представи Бончук и Костадин Андонови с уникална изложба

Уникална фотоизложба бе открита през днешния ден в Градската градина против Народния спектакъл. Събитието се провежда от София – Европейска столица на спорта и Столична община, а изложените фотоси са от фотоархива на " Старт-Фото " с фотографии на Бончук Андонов и Костадин Андонов.

Двамата са се постарали да показват спорта на София през разнообразни интервали на нейната история. Показани са както елитни състезатели, по този начин и хора, практикуващи всеобщ спорт.

Изложбата бе открита от Анатоли Илиев – учредителен секретар на София – Европейска столица на спорта и член на Управителния ръб на ACES EUROPE. На семплата гала участваха още Анна Стойкова и Иветка Петрова – членове на Комисията за децата, младежта и спорта към Столична община, които също насочиха топли думи към създателите.

Кратко слово за смисъла на сходни събития произнесе проф. Петър Киров – повторен олимпийски първенец по битка, а измежду присъстващите бяха още Мила Андреева – изпълнителен шеф на София – Европейска столица на спорта, членове на Спортен клуб „ Здраве “, доста жители, публицисти, фенове на фотографията.

Изложбата демонстрира 30 пана с повече от 50 фотоси, някои от тях се показват за първи път пред необятната аудитория. Гражданите и гостите на София ще могат да я прегледат до 20 август.

Баща и наследник Бончук и Костадин Андонови са наследници на един от най-добре работещите спортни фотоотдели в българската история – този на вестник " Старт ". Двамата снимат предпочитано спортни събития и персони в страната и чужбина, отразявали са стотици европейски, международни шампионати и олимпийски игри с присъединяване на именити български спортисти.

Бончук Андонов е към този момент 46 години професионален състезателен фотограф, дипломната му работа е на тематика " Спорт ". " За мен най-важното е не толкоз да фотографирам именити спортисти, само че по-скоро огромните, незабравими триумфи на българския спорт ", показа Бончук.

Синът му Костадин потегля от дребен по пътя на татко си и също към този момент е одобрен фотограф. Като дете тренира плуване, само че по-късно попада в плен на магията на фотосите. " В нашето семейство всекидневно се разяснява спортът, това е нещо, без което не можем ", сподели Костадин.

Фамилия Андонови са били очевидци и са запечатали в обективите си някои от най-значимите събития и триумфи на българския спорт. Двамата вземат участие в разнообразни фотоконкурси, а най-новият им план е организирането на интернационален годишен Фотосалон " Старт-Фото ". Той единствен в България предлага секция " Спорт ", с което се предизвикат повече хора да наблюдават и да снимат спорт.

В тази галерия Бончук и Костадин Андонови демонстрират част от огромните персони и събития, оставили трайна диря в историята на българския спорт и съответно на столицата София.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР