Уникален „стъклен” хотел с вътрешен мост - също от стъкло

...
Уникален „стъклен” хотел с вътрешен мост - също от стъкло
Коментари Харесай

Пловдивчани сътвориха уникален хотел с вътрешен мост от стък...

Уникален „ стъклен” хотел с вътрешен мост - също от стъкло - ще украси Витоша. Реализацията му занапред следва, само че това, което удивява, е авангардният план, дело на пловдивски екип. Смелата концепция е толкоз ексцентрична и необикновена, че познавачи възкликват - това в Алпите ли е?

„ Щастливеца " е най-новият хотел, който е напът да бъде издигнат в планината Витоша. Той е от вида на ваканционното населено място, единствено че проектантите му се преценяват с едно наложително изискване - да не се отстраняват съществуващите в имота дървета. Така арх. Антония Христова от екипа на " Про арх " резервира морените, като постройката минава над тях. Двете тела са свързани посредством вътрешен остъклен мост, с цел да се впишат в постройката. Идеята на плана е

да се „ потопи” изцяло в природата в близост,

без да се натрапва. И да основава възприятието, че човек даже когато е вътре в постройката, в действителност е измежду природата. " Сградата е съобразена със заобикалящата я среда, като сутеренът е очакван за паркиране и обслужващи пространства, на първи етаж за предверие, рецепция, лоби бар, магазини, фризьорски салон, заведения за хранене и занимания с огромен кухненски блок ", изясни арх. Антония Христова. Хотелът е 5-звезден и ще разполага с огромен СПА център, витамин бар, нощен бар, огромен затрупан басейн с панорамна панорама към София и планината. В него ще има 4 хотелски етажи, със стаи и жилища, панорамни вътрешни асансьори.

Фасадата е напълно остъклена

„ Щастливеца” и неговите проектанти са измежду финалистите за златните статуетки на Балканските награди за туризъм, проведени от ВИП Комюникейшън. Седмото издание Balkan Awards of Tourism Industry 2021 ще отдаде респект на жертвите на жестоката злополука, лишила десетки животи на Автомагистрала " Струма ". Церемонията отбелязва значимите достижения на фирмите, които работят в най-важната сфера за развиването на полуострова - туризма. За страдание, той се оказа и най-засегнат от ковид​ рецесията. Церемонията е на 2 декември в столичния хотел " Маринела ".

Събитието е под мотото " Туризмът сплотява Балканите " и ще даде образец на политиците ни. Сред предстоящите посетители са престижи в областта на туризма от всички балкански страни, посланици, министри и депутати, с сектор туризъм и стопанска система.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР