Уникален рентгенов апарат с 3D визуализиране заработи в операционната зала

...
Уникален рентгенов апарат с 3D визуализиране заработи в операционната зала
Коментари Харесай

Лекарите използват уникален 3D рентген при операции на тежки травми

Уникален рентгенов уред с 3D визуализиране проработи в операционната зала на новото поделение по ортопедия в Университетската болница " Медика " в Русе. Високият клас техника разрешава на лекарите да вършат навременна и бърза диагностика на тежки контузии на пациенти, съобщи Българска национална телевизия.

Екипът от медици в отделението по ортопедия и травматология в университетската болница е профилиран в региона на хирургията на гръбначния дирек. Негов шеф е професор доктор Стефан Станчев, който е и ръководител на Българската асоциация на спиналните хирурзи. Лекарят се завръща в родния Русе след години работа отпред на Клиниката по ортопедия на Университетската болница " Св. Анна " в столицата.

В отделението неотдавна са се справили сполучливо с тежка гръбначна контузия на живеещ у нас английски жител.

" Англичанинът беше с тежка стеноза на гръбначния дирек след две интервенции в Англия във връзка на дискови хернии. Той пристигна с парези на двата долни крайника, на практика не можеше да върви, само че незабавно след интервенцията доста бързо се възвърне ", сподели проф. доктор Стефан Станчев.

Британският жител е бил изписан след 6 дни и то с изцяло възобновени придвижвания. От университетската болница споделят, че при тях постоянно се лекуват задгранични пациенти, които са избрали да живеят за непрекъснато в България. Казват, че към този момент имат трайни контакти с общественост от англичани от великотърновско, които постоянно постъпват за лекуване при тях. Затова стремежът на управлението на болничното заведение е във всяко поделение да има най-малко по един върховен или междинен медицински експерт, който да владее британски език.

Една от пациентките в отделението е Катина Стефанова, която от години има проблеми с опорно-двигателния уред. Казва, че до в този момент е търпяла премеждия и не един път е търсила лекарска помощ.

" Проблемът е в коленете ми, в ставите. И е съответно лекуването, има усъвършенстване. За два дни в действителност облекчението е огромно ", споделя Стефанова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР