Уникален и патентован индикатор за измерване на температура представиха в

...
Уникален и патентован индикатор за измерване на температура представиха в
Коментари Харесай

Уникален термометър за денонощно проследяване на температурата и речеви синтезатор за незрящи, създадоха българи

Уникален и патентован знак за премерване на температура показаха в Университета " Проф. доктор Асен Златаров " в Бургас. Разработката на българските медици разрешава непрекъснато да се наблюдава телесната температура на деца и възрастни, без да се употребяват живачни, спиртни и електронни термометри.

Отчитането става с акуратност от 0,1°С посредством слагане на еднократна апликация от Термохромен знак. Намазката неотложно и в действително време регистрира телесната температура посредством смяна в цвета на нанесената апликация, която работи до 48 часа.

Продуктът е създаден на основата на микрокапсулиран пигмент, разтворим в неводна биосреда. Почиства се елементарно с вода или суха забрадка, предава БГНЕС.

Незрящите хора в България пък ще разчитат на изкуствен интелект, създаден в от Българска академия на науките, да чете вместо тях. А лекарите пък ще могат да диктуват диагнозите в медицинските картони. Подобни разработки са въпрос даже и на национална сигурност, сподели проф. Стоян Михов от Института по информационни и осведомителни технологии на Българска академия на науките за БНР.

" Българският синтезатор на тирада е в съсловия по-добър от този на Гугъл ", безапелационен беше ученият и изясни, че тази така наречен говоряща стратегия синтезира тирада, която е доста близка до естествената, а в доста случаи и мъчно се разграничава от нея. Тази стратегия от месец се популяризира измежду хора със зрителни увреждания и към този момент има към 500 ползватели.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР