Уникален 3D мапинг спектакъл върху сградата на общината ще видят

...
Уникален 3D мапинг спектакъл върху сградата на общината ще видят
Коментари Харесай

3D мапинг спектакъл за 75 г. Димитровград довечера 

Уникален 3D мапинг театър върху постройката на общината ще видят тази вечер жителите и гостите на Димитровград във връзка 75 годишнината му. Ефектното светлинно шоу, което проектира високотехнологичното изкуство, е отдадено на поколенията, част от историята на Димитровград. Спектакълът ще се добавя от впечатляващо пиротехническо шоу, особено квалифицирано за годишнината на Димитровград. 

Програмата стартира от 20.30 ч. на площад „ България “, когато ще пее огромният победител на Годишните музикални награди на БГ Радио за 2022г. и един от най-впечатляващите гласове на музикалната сцена - Любо Киров. 

По-рано, от 18.30 ч., ще се организира Тържественото съвещание на Общинския съвет, на което ще бъде връчено оценката " Почетен жител ". Тази година посмъртно то се връчва на художника Петко Чурчулиев, чието име носи локалната Художествена изложба.  На сесията ще бъдат отличени и пет от културните институти в града, които означават свои годишнини - ЦПЛР-НАОП  „ Джордано Бруно ”, ХГ " Петко Чурчулиев ", Забавно-духов оркестър-Димитровград, Джаз трио-Димитровград и Исторически музей.

От 12.00ч. в лятната градина на Исторически музей ще бъде формалното показване на календара на Община Димитровград 2022/2023. Уникалният календар, който община Димитровград издава всяка година в навечерието на празника, е от септември до септември, обвързван знаково със основаването на града.  Темите са разнообразни, само че свързващата идея показва постоянно картини от фонда на Художествена изложба " П.Чурчулиев ", която е с един от най-богатите и скъпи фондове в страната.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР