УНИКА финализира напълно анонсираната още през февруати тази година сделка

...
УНИКА финализира напълно анонсираната още през февруати тази година сделка
Коментари Харесай

УНИКА приключи мегасделката за придобиването на френската застрахователна компания AXA


УНИКА завърши изцяло обявената още през февруати тази година договорка по придобиването на дъщерните сдружения на AXA в Полша, Чехия и Словакия. С цена от 1 милиард евро, това е най-голямата облага в историята на УНИКА Груп, както и най-голямата договорка въобще в историята на австрийския осигурителен бизнес в района на Централна и Източна Европа. След завършване на всички нужни утвърждения, транзакцията беше публично приключена.

 

С тази покупка УНИКА укрепва пазарната си позиция при мощно конкуриращите се пазари в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Не единствено в Полша, само че и в Чехия, и Словакия, сега УНИКА заема водещата 5-та позиция в целия район на ЦИЕ. С добитите нови 5 милиона клиенти с награди от 800 милиона евро, потребителската база на компанията се усилва до над 15 милиона.

 

„ От 20 години сполучливо работим в района на Централна и Източна Европа. За УНИКА разрастващите се пазари в Централна и Източна Европа са нашия втори вътрешен пазар. Придобиването на компания AXA, печелившия ритейл бизнес и уравновесения продуктов микс изцяло дават отговор на нашата дълготрайна тактика за напредък и сега сме една от водещите застрахователни групи в ЦИЕ. “, разяснява Андреас Брандщетер, основен изпълнителен шеф на УНИКА Груп.

 

Въпреки пандемията от COVID-19 и обстоятелството, че фирмите работят дружно главно чрез цифрови приложения, фокусът е върху бързото обединение на локалните фирмите под общата шапка на УНИКА.

 

" Интегрирането на новите компании ще завърши бързо. През последните месеци бяха направени подробни проекти за интеграция, които ще осъществяваме допустимо в най-кратки периоди. ", разяснява Волфганг Киндъл, член на Управителния съвет на УНИКА Интернешънъл Груп.

В следвашите месеци ще започва и развой по ребрандиране на новите компании в сходство със тактиката на УНИКА за общ бранд, добавя той.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР