Унижаване на Сърбия - така най-кратко може да се разтълкува

...
Унижаване на Сърбия - така най-кратко може да се разтълкува
Коментари Харесай

Унизителният за Вучич скандал завърши с извинение

Унижаване на Сърбия - по този начин най-кратко може да се разтълкува реакцията на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, която доста непосредствено и нагледно даде на Сърбия да разбере както мисли Русия за нейното съглашение в Белия дом, какво мисли за нея и за толкоз изтъкваното другарство и съдействие сред двете страни, написа белградският вестник " Блиц ".

Вестникът разяснява, че Захарова в своя профил във Facebook в резюме се е спряла на срещата в Белия дом във Вашингтон преди три дни, където президентът на Сърбия Александър Вучич и косовският министър председател Авдулах Хоти подписаха съглашения в наличието на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Ако сте поканени в Белия дом, а столът е подложен като че ли сте на разпит, то седите като на фотография 2. Който и да сте. Вярвайте ми, написала Захарова. На първата оповестена фотография Вучич седи на стол в Овалния кабинет и беседва с президента Тръмп, който седи на бюрото си, а на втората е известната фотография на Шарън Стоун от кино лентата " Първичен инстинкт ".



Вестникът отбелязва, че в обществените мрежи, с изключение на наказание, обявата на Захарова е спечелила и многочислени утвърждения. Вестникът разяснява, че съветската страна е основала редица връзки, контакти и въздействие на сръбска територия. Така от години Москва финансира в Сърбия многочислени организации, придвижвания и проруски медии. В този лист са над 100 най-различни организации с явна единствена цел - да отдалечат Сърбия от Европейския съюз и НАТО. Вестникът пита дали не е време като начало Сърбия да постави катанец на съветската база в Ниш.

Вестник " Политика " цитира представителя на Кремъл Дмитрий Песков, който декларирал, че евентуално е станало неразбирателство по отношение на някои формулировки в обявата на Мария Захарова и изтъкнал, че връзките сред Сърбия и Русия са от стратегически темперамент, а за руснаците сърбите са приятелски народ. Възможно е да се е стигнало до неразбирателство по отношение на някои формулировки, само че знам, че моята колежка се е извинила. Затова изхождам от това, че никой няма да се усъмни в привързаността и дълбокото почитание, което имаме към Сърбия като цяло и към управлението, декларирал Песков, представен от ТАСС, написа " Политика ". Нашите другарски, партньорски връзки и стратегическото партньорство със Сърбия са един от целите на нашата външна политика, декларирал Песков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР