Униформите на надзирателите в затворите рязко са поскъпнали, макар че

...
Униформите на надзирателите в затворите рязко са поскъпнали, макар че
Коментари Харесай

Надзирателите питат защо униформата им е поскъпнала от 276 на 434 лв.

Униформите на надзирателите в пандизите внезапно са поскъпнали, въпреки че по тип и вложени материали си остават същите. За това алармираха от синдиката на чиновниците в пандизите. Според тях все още няма съответно пояснение за по-високите цени на униформите през тази година.

Поскъпването идва малко откакто бе взето решение да се усилят отпусканите пари за облекло от 400 на 600 лева годишно. Целта на мярката бе всеки чиновник да има задоволително средства за облекло, напомнят от синдиката. Резултатът обаче е напълно друг. Затова от съюза са поискали от основна дирекция " Изпълнение на наказванията " към правосъдното министерство пояснения.

" Синдикатът на чиновниците в пандизите в България изиска дирекцията да даде справедливи данни, които безапелационно да потвърждават нуждата от сходно нарастване, с което да вземем за пример: лятна риза с д.р. нараства от 42,60 лева на 59,34лв., тениска елементарна от 5,00лв. на 14.00лв., трикотажна блуза с пагони от 25,00 лева на 42.00 лева, летен панталон от 48,00 лева на 82,60 лева, яке лятно от 115,00 лева на 161,00 лева, а цената на зимен комплект става от 276,60 на 434,28лв., при очевидно същите дизайн, качество и вложени материали ", пишат от там.

Засега нито от правосъдното министерство, нито от от основната дирекция има позиция по въпроса.

От синдиката обаче упорстват да им се даде информация и кои са хората, взели участие в провеждането на публичната поръчка за униформите. Те показват, че с обикновена информация онлайн се вижда, че даже единичните бройки от сходни костюми на водещи производители са надалеч по-евтини.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР