Униформеният служител е пуснат под парична гаранция в размер на

...
Униформеният служител е пуснат под парична гаранция в размер на
Коментари Харесай

Разследват пловдивски полицай за застрахователна измама за 90 000 лева

Униформеният чиновник е пуснат под " парична гаранция " в размер на 3000 лв.

Полицай от Пловдив и още едно лице са уличени за опит за машинация и персонално укривателство. Това оповестиха през днешния ден на взаимна конференция районният прокурор Чавдар Грошев, шефът на ОДМВР - Пловдив старши комисар Васил Костадинов и наблюдаващият прокурор по делото Димитър Костов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Двамата са пробвали да излъгват застрахователно сдружение след провокирана злополука със съществени материални вреди, а също по този начин създали опит за промяна на самоличността на водача на автомобила. Отделно досъдебно произвеждане има и за породената злополука.

Инцидентът е станал в средата на декември 2021 година на пътя сред с. Поповица и гр. Първомай. Джипът “Мерцедес “ е самокатастрофирал, само че няма потърпевши хора. Към този миг служителят на реда е бил чиновник на пловдивската " Пътна полиция ".

Прокурор Димитър Костов изясни, че притежателят на автомобила и служителят на реда са създали опит да заблудят застрахователите да изплатят вреда в размер на 90 000 лв.. Има данни, че преди пътния случай са използвали и алкохол.

Проведени са голям брой процесуално-следствени дейности, които да довели до разкриването на закононарушенията.

На притежателя на джипа е наложена мярка за неотклонение " парична гаранция " в размер на 10 000 лева, а на служителя на реда - 3000 лева

Наказанието за машинация планува от 1 до 6 година отнемане от независимост, а за укривателство се планува до 5 година затвор.

Директорът на ОДМВР - Пловдив Васил Костадинов уточни, че процедурата за освобождение на служителя от работа е задействана и следва дисциплинарно освобождение от служба.

Той разяснява още, че всички отрицателни страни от длъжностен темперамент в прорез с етичните права на чиновници на Министерство на вътрешните работи, ще бъдат оповестявани обществено.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР