Униформени от Съдебна охрана пробваха за трети път да задържат

...
Униформени от Съдебна охрана пробваха за трети път да задържат
Коментари Харесай

Карантинираният Димитър се заключи в дома си, докато съдът о...

Униформени от Съдебна защита пробваха за трети път да задържат 37-годишния Димитър Велев от Велинград. Припомняме, че той е болен от ковид и е под карантина. Както медията ни първа писа, мъжът се тества ден преди правосъдно съвещание в Районния съд в Пловдив, на което би трябвало да се яви. Резултатът му обаче е позитивен и той е карантиниран. Пише писмо до съда, с което уведомява, ползва резултата и прецизира, че ще приложи и документ от РЗИ на по-късен стадий. След като не се явява на съвещание обаче, съдийката трансформира мярката му в " задържане под стража ". Тестът му излиза на 9 ноември, а на 10-ти сутринта било планувано делото против Димитър.



" Вчера имаше същия сюжети, като на 10 и 15 ноември. Чукаха по вратата, звъняха ми над 10 разнообразни номера по телефона и тъй наречените, защото желаеха да ме задържат. Аз взех решение да не давам отговор на никого, до момента в който не се произнесе Окръжния съд с претекстове, че настояването за задържането ми е незаконосъобразно ", сподели пред " Марица " Димитър.



В последна сметка той дочака края на кошмара. На свое съвещание през вчерашния ден магистратите от Окръжния съд анулират мярката " задържане под стража " и връщат предходната - " подписка ".



" Вчера се появиха мнения, че ме е нямало у дома, че съм си нарушил карантината. Това са цялостни нелепости. Просто не разреших да ме задържат. И ето, съдът си свърши работата ", добави Димитър.

37-годишният мъж би трябвало да дава отговор пред съда за имотни измами от 2010 година. И различен път се е случвало да пропуща съвещания поради влошено здраве.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР