UniCredit Firenze Open, втори кръгФеликс Оже-Алиасим – Оскар Оте 6-4,

...
UniCredit Firenze Open, втори кръгФеликс Оже-Алиасим – Оскар Оте 6-4,
Коментари Харесай

Оже-Алиасим стартира с трисетова победа във Флоренция


UniCredit Firenze Open, втори кръг
Феликс Оже-Алиасим – Оскар Оте 6-4, 6-7(2), 6-2


Феликс Оже-Алиасим трябваше да покаже най-хубавото от себе си, с цел да стигне до победа в три сета против Оскар Оте в първия си мач на АТР 250 шампионата във Флоренция. Двубоят от втория кръг на шампионата приключи 6-4, 6-7(2), 6-2 в интерес на поставения под №1 в шампионата.

Оте за следващ път показва, че през 2022-а се трансформира в един доста стабилен противник. Той губеше с 1-3 във втория сет, само че съумя да вкара мача в трети сет. В него Оже-Алиасим съумя още веднъж да наложи волята си, основно с помощта на отличния си форхенд. Той проби сервиса на Оте два пъти в третия сет, с цел да стигне до своя 13-и АТР четвъртфинал през сезона.

„ Това е отлично начало. Изиграх добър първи сет и доникъде на втория сет,, от време на време е по този начин в тениса, ставаш леко нервозен. Разбира се, искаше ми се да печеля мача в два сета, само че най-важното е, че съумях да отговоря и да играя добър тенис в третия сет. “

Канадецът осъществя 42 уинъра, измежду които и 13 аса, в първия си дуел с германеца. 22-годишният тенисист остана удовлетворен от атакуващата си игра. „ Така обичам да играя, с моите мощни страни, с моя сервис, с моите физически качества. Опитвам постоянно да отивам напред. Това е методът, по който играя. И през днешния ден пробвах да направя това. Справих се добре, от време на време пропусках, само че това е окей, ще става по-добре. “

Турнирът във Флоренция е значим за Оже-Алиасим в борбата му за място на Финалите на АТР в Торино. В момента той е осми за годината, а при постигане до полуфинал във Флоренция ще изпревари седмия Тейлър Фриц.

Следващият му противник ще бъде Брендън Накашима, който победи Алтуг Челикбилек с 6-3, 6-4.

По-рано денем Лоренцо Музети донесе наслада на локалните почитатели след превъзходно показване, довело до победа 6-3, 6-0 над Бернабе Сапата Мирайес.

Музети ще бъде единственият италианец в топ 8, откакто Макензи Макдоналд в профил Франческо Пасаро с 6-4, 7-5. Именно Макдоналд е идващият противник на Музети.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР