Унгарското правителство създаде кампания, която насърчава национална консултация“ относно европейските

...
Унгарското правителство създаде кампания, която насърчава национална консултация“ относно европейските
Коментари Харесай

Еврокомисията осъди унгарска кампания, представяща санкциите срещу Русия като бомби

Унгарското държавно управление сътвори акция, която предизвиква „ национална консултация “ по отношение на европейските наказания срещи Русия. В рекламната акция наказателните ограничения са изобразени като бомби, което предизвика реакция от страна на Брюксел. 

Европейската комисия осъди като " несъответствуваща " акция на Унгария. Билбордите внушават, че не съветската инвазия в Украйна, а отговорът на Европа е виновен за влошаващата се стопанска система на Унгария.

Това се случва, макар че министър председателят Виктор Орбан поддържа последните ограничения на Брюксел против Москва. 

 
Би било добре да имаме почтен диалог, явен разбор какво сме постигнали с тези наказания. В момента европейската стопанска система е на колене, а войната в Украйна продължава стотици дни. Време е всички тук в Брюксел да се разсънят. Не би трябвало да постановяваме несполучлива политика на наказания, която е навредила единствено на Европа.
Петер Сиярто, министър на външните работи и търговията на Унгария

Отношенията сред ръководещата партия на Орбан Фидес и Европейски Съюз в никакъв случай не са били гладки. Миналия месец Брюксел лиши 7,5 милиарда евро финансиране за Унгария поради нарушение на изтъквам " съществени полезности на Европейски Съюз ".

Но до момента в който съветски ракети унищожават украински квартали и убиват десетки хиляди хора единствено на няколкостотин километра, мнозина считат, че антибрюкселската акция е отвън границите.

 
Не като политик, а като човек, като майка, като родител считам, че това е едно зло. Във време, когато дребни деца, фамилии, почтени хора умират от съветските бомбардировки, да се стартира такава акция е просто измама. Дори аз не чаках такова нещо от “Фидес ”.
Клара Добрев, евродепутат/Демократична коалиция

Санкциите на Европейски Съюз изискват утвърждението на всички 27 държави-членки, което значи, че Будапеща е одобрила всеки пакет. Критиците на президента Орбан споделят, че това е безсрамен опит да се подсигурява, че ще продължат да получават средства от Брюксел.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР