Унгарското правителство публикува видео с призив за прекратяване на огъня

...
Унгарското правителство публикува видео с призив за прекратяване на огъня
Коментари Харесай

Унгарското правителство разгневи Украйна с карта с руски Крим

Унгарското държавно управление разгласява видео с апел за преустановяване на огъня в Украйна. На картата, показана във видеото, Крим принадлежи на Русия.

Видеото е качено на формалния канал на държавното управление на Унгария в YouTube.

" Времето за мир настъпи! Десетки хиляди деца осиротяха, стотици хиляди домове бяха разрушени, над 10 милиона души бяха изселени от домовете си, само че войната продължава и елементарно може да се трансформира в международна война. Стига война, единствено преустановяване на огъня може да постави завършек на разрушенията, единствено мирните договаряния могат да спасят човешки животи. Време е за мир ", се споделя във видеото.

Текстът е съпроводен от фотоси на деца и дами, както и на разрушени от войната градове. Когато се приказва за опцията войната да се трансформира в световен спор, на екрана се появява карта на Украйна, която не обгръща територията на Крим, анексирана от Русия през 2014 г. Официално Унгария не е признала анексията на Крим.

Видеоклипът е оповестен още на 30 май, само че украинските медии започнаха да го разискват необятно едвам през вчерашния ден вечерта.

Вчера в изявление унгарският министър председател Виктор Орбан прикани за мирни договаряния сред Украйна и Русия преди да стартира дълго чаканата украинска контраатака , която посочва " клане " : " Преди украинците да стартират контраофанзива, ние би трябвало да създадем всичко по силите си, с цел да реализираме преустановяване на огъня и да стартираме мирни договаряния ", сподели унгарският министър председател. В същото време той се назова единственият министър председател в Европейски Съюз, който се застъпва за мир, и акцентира, че не му е елементарно на тази позиция.

" Дори човек като мен, който е служил в армията година и половина и е без специфични знания, знае сигурно - ще има три пъти повече жертви, в сравнение с някой, който се пази ", обосновава тезата си за заледяване на спора преди старта на контраофанзивата.

Съветникът на украинската президентска канцелария Михайло Подоляк задочно посъветва Орбан да позвъни на Владимир Путин и да го призове да изтегли съветските войски от цялата територия на Украйна.

Призивът на Орбан бе отритнат и от самата Русия , като Кремъл съобщи, че все още не вижда вид за преустановяване на бойните деяние.

Съюзниците в Европейски Съюз и НАТО поредно подлагат на критика държавното управление на Обран за лоялността му към Руската федерация. През януари месец тази година Унгария се отхвърли да взе участие в доставките на оръжия за украинската войска, аргументирайки се със съображения за сигурност, а от време на време Орбан и членове на неговото държавно управление приканват за анулация на глобите по отношение на Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР