Унгарското правителство обяви, че подготвя нов референдум, този път срещу

...
Унгарското правителство обяви, че подготвя нов референдум, този път срещу
Коментари Харесай

Унгария подготвя референдум срещу "плана на Сорос"

Унгарското държавно управление разгласи, че приготвя нов референдум, този път против родения в страната американски милиардер Джордж Сорос, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Това ще е третото национално допитване в Унгария от 2015 година Първото бе за връзките " сред имиграцията и тероризма ", а второто - преди няколко месеца, беше допитването " Да спрем Брюксел " за ограничение на въздействието на европейските институции върху страната. Миналата седмица Лайош Коша, почитан представител от ръководещата партия " Фидес ", сподели, че " проектът Сорос " включва приемането на милион мигранти годишно и събарянето на оградите по границите на страната. Кабинетът в Будапеща твърди, че 86-годишният милиардер работи старателно, с цел да вкарва мигранти в Европа.

Конкретна дата за новия референдум не бе посочена. Говорителят на унгарското държавно управление Бенце Тужон се ограничи да каже, че акцията ще стартира идващия месец - половин година преди парламентарните избори, които би трябвало да бъдат извършени през април.

Миналата седмица представител на ръководещата консервативна суверенистка партия " Фидес " съобщи, че държавното управление желае да съветва унгарците за " проекта Сорос ". Премиерът Виктор Орбан разгласи Сорос за най-големия зложелател на Унгария и поде от началото на годината редица дейности за дискредитиране на магната и многото финансирани от него неправителствени организации, в това число посредством плакати из Будапеща и други градове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР