Унгарското правителство днес започна нова национална консултация срещу търговската война“,

...
Унгарското правителство днес започна нова национална консултация срещу търговската война“,
Коментари Харесай

Унгария се допитва до населението си за укрепване на връзките си с Москва и Пекин

Унгарското държавно управление през днешния ден стартира нова национална консултация против „ комерсиалната война “, която съгласно него Брюксел води против Китай и Русия, 10 дни преди срещата на върха на Европейски Съюз в Будапеща, съобщи Франс прес.

Премиерът националист Виктор Орбан, който се стреми към отваряне към Изтока, ускори връзките на централноевропейската страна с Пекин и Москва след завръщането си на власт през 2010 година, означи Агенция Франс Прес.

В същото време той ускори рецензиите си към глобите на Европейски Съюз против Русия и се опълчи на налозите на Европейски Съюз върху вноса на китайски електрически коли, предава Българска телеграфна агенция.

„ Националните съвещания ще укрепят държавното управление “ що се отнася до „ условията от Брюксел “, които водят Европа до „ съсипия във връзка с конкурентоспособността “, изясни неотдавна Орбан.

Трябва ли унгарците „ да се причислят към комерсиалната война, стартирана от Брюксел и да рискуват да застрашат стопанската система си “, или вместо това би трябвало да „ изберат неутралитет “, се пита в един от въпросите.

Сред останалите 11 въпроса, оповестени на страницата във Facebook на унгарското държавно управление са би трябвало ли да „ се окуражава миграцията “ или да се работи за раждаемостта, да се одобри или откаже заплащането на последните санкции, наложени от Съда на Европейския съюз за правото на леговище.

Премиерът, който непрекъснато влиза в спор с Брюксел, от 2015 година насам постоянно употребява тази техника за допитване до публичното мнение, с цел да легитимира антиевропейската си позиция, показва Агенция Франс Прес.

Унгария е ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз до края на декември и ще бъде хазаин на водачите на страните членки в Будапеща на 8 ноември в буреносна атмосфера.

След „ задачата за мир “ при започване на юли, когато се срещна с съветския президент Владимир Путин, Орбан през днешния ден пътува за Грузия на двудневно посещаване по време, когато проевропейската съпротива в страната приканва за демонстрации, с цел да осъди „ откраднатите избори “.

Гражданите са поканени да попълнят въпросника и да го изпратят по пощата до 20 декември.

По време на предходната национална консултация в края на 2023 година и началото на 2024 година за суверенитета на Унгария, 1,5 милиона души от общо 8-милионна имащи право на глас изрекоха мнението си по поставените въпроси. Позовавайки се на техните отговори, държавното управление увери, че получава поддръжката на 97% от унгарците.

След това в цялата страна бяха разлепени плакати, ориентирани против председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, които гласяха: „ Да не играем по тяхната музика “.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР