Унгарското правителство днес ще внесе в парламента антикорупционен законопроект, съобщи

...
Унгарското правителство днес ще внесе в парламента антикорупционен законопроект, съобщи
Коментари Харесай

Унгарското правителство внася в парламента антикорупционен законопроект, за да избегне загуба на европейски средства

Унгарското държавно управление през днешния ден ще внесе в Народното събрание антикорупционен законопроект, заяви говорителна кабинета, предаде  Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Този ход на държавното управление е обвързван с напъните на Будапеща да избегне загубата на европейски средства в размер на милиарди евро.

Европейската комисия през вчерашния ден предложи да бъде спряно отпущането на средства на Унгария в размер от 7,5 милиарда евро, като посочи като мотив неуспехите на Унгария в битката с корупцията и в налагането на върховенството на закона.

Европейската комисия също по този начин сложи условия пред Унгария - с цел да запази достъпа си до европейското финансиране, Будапеща ще би трябвало да извърши тези условия. Унгарското държавното управление съобщи неотложно, че ги извърши.

Това е първият сходен случай, откакто Европейски Съюз вкара нови правила, с които да обвърже бюджетните разноски със положението на законността в 27-те страни членки.

Говорителят на унгарското държавно управление Золтан Ковач съобщи, че през днешния ден и в петък кабинетът ще внесе в Народното събрание законодателни актове, " в това число и оферти за основаването на орган, който да управлява процедурите за публични поръчки със средства от Европейски Съюз ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР