Унгарското националистическо правителство каза днес, че ще наложи ограничения на

...
Унгарското националистическо правителство каза днес, че ще наложи ограничения на
Коментари Харесай

Унгария ще наложи ограничения на технологични гиганти

Унгарското националистическо държавно управление сподели през днешния ден, че ще наложи ограничавания на обществени медийни колоси, с цел да предотврати " съзнателна идеологическа " корист с цифрови платформи от демократични опозиционери преди парламентарните избори през 2022 година, съобщи Ройтерс.

Министърът на правораздаването Юдит Варга направи паралел със затварянето на профилите на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Туитър и Facebook, откакто на 6 януари негови последователи щурмуваха вашингтонския Капитолий. Министър Варга уточни, че софтуерните колоси се пробват да лимитират свободното слово на унгарските държавни водачи.

По проправителствения ефирен канал " Pesti TV " Варга посочи, че с избора на Джо Байдън за американски президент, американските софтуерни " гурута " са се развихрили, а самият някогашен президент Барак Обама е дал сигнал, че затварянето на устата на Тръмп не е краят и че по света има още Тръмповци, като унгарския министър председател Виктор Орбан.

Варга сподели още, че либералите работят твърдо и през 2022 година ще употребяват всички средства против държавното управление на Орбан.

Днес министър Варга употребява пост във Facebook, с цел да оповести проекти за нови законови текстове, в които да бъдат включени рестриктивните мерки върху обществените медии, само че не посочи какви тъкмо стъпки има поради държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР